Ana sayfa Vücut Geliştirme Yarışmalar IFBB Pro 2009 Sacramento Pro – Toney Freeman

2009 Sacramento Pro – Toney Freeman

2632
0
PAYLAŞ

2009 Sacramento Pro vücut geliştirme yarışması Amerika nın Sacramento Şehrinde yapıldı. Türk vücut geliştirme tarihi için önemli bir yarışma olacaktı, bunun nedeni Türk vücut geliştirme sporcumuz Serdar Aktolga ilk Profesyönel vücut geliştirme yarışması için podyum yapıcaktı.

Aylar öncesinden favorisi belli olan sacramento pro yarışmasının birincisi Toney Freeman oldu. İlk 3 sıralamaya giren yarışmacıların Mr. olympia katılma hakkı kazandığı yarışmada yüzü gülen diğer iki vücutçu Craig Richardson ve Robert Piotrkowicz oldu.

Tahminlerimi yanıltmayan Robert Piotrkowicz IFBB amatörden gelerek pro kariyerinde iyi bir çıkış yakaladı.

Sacramento Pro yarışmasında ilk defa profesyönel bir yarışmaya katılan vücut geliştirme sporcumuz Serdar Aktolga ilk 15 yapamayarak final yapamadan elendi .Altı vücutçu ile 16 ıncılık sıralamasını paylaştı.

Sizlere yarışma öncesi yazımda da anlatmışdım, Serdar da neyle karşılaşacağını iyi biliyordu ve bu sonuca hazırdı defalarca ilk 15 in onun için başarı olucağını kendide bizde söyledik yani ne serdar bu sonuçtan hayal kırıklığına uğradı nede ben.

IFBB profesyönel vücut geliştirme arenası zor bir yoldur ordaki vücutçular para için ün için şöhret için sponsorlar için çarpışırlar, oyunun kuralı çok çok başkadır ve oynanışıda farklıdır, serdar zamanla bunu tecrübe edicek, yarışlarına ona göre hazırlanacak ve kendine bir strateji çizecektir. Bu yarışma onun için bir tecrübeydi ve bana göre başarıyla bu tecrübeyi bitirdi.

Ancak eleştirilcek yani yokmu serdar ın tabiki var defnisyonu hayal kırıklığı kas hacmi türkiyede büyük ulaşılmaz gözükürken bu yarışmada boyuna göre kaş ve hacim olarak yetersiz gözüktü.Şerdarin gene her üst düzey yarışta gözüken simetri ve kaş kalitesi yani genetikten gelen eksikliği ön plana çıktı.Detay bir fizikle çıktığı yarışması serdar ın çok azdır podyumda,çıktıklarınıda kazanmıştır. Serdar harita gibi okuyamassınız genelde kapalıdır bu yarışmada bu daha çok göze battı çünkü rakipleri profesyonel vücutçülardı.

Herkes için geçerli olan genetikten gelen ve vücutçu için şans olan üstünlük ne yazıkki serdar da zaten yok herkesden çok çalıştı herkesden çok dikkat etti ancak genetiğini yenen serdar daha fazlasını yapamıyor.

Kol kasları karın kasları sırt omuzlar podyumda derin gözükmüyorlar bölgesel kaslar birbirleriyle ayrıldığı sınırlarda belirginlik vermiyor serdar bunu ne yazıkki iyi bir diyet ve çalışmayla podyum defnisyonuna yansıtamıyor ve gün geçtikçede serdar için iş zorlaşıyor genetik saati ve yaşı artık çok daha zorlaştırıyor bunu.

Serdarin ifbb pro macerasına devam ediceğini umuyorum ancak serdar ın yukarda yazdığım eksiklikleri onu hep zor duruma düşürecektir.

Ancak serdar Aktolga nın müthiş bir başarıya imza attığını ve türkiyenin yetiştirdiği 5 inci ifbb profesyönel vücutçu oldunu unutmamak gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Serdar Aktolga ilerki yıllarda Amatör yarışlara dönücektir ve yeni birincilikler bize kazandıracaktır.

2009 Sacramento Pro

2009 Sacramento Pro

2009 Sacramento Pro Vücut Geliştirme yarışması Sonuçlar

1. Toney Freeman*
2. Craig Richardson*
3. Robert Piotrkowicz*
4. Kris Dim
5. Ed Nunn
6. Mark Dugdale
7. Grigori Atoyan
8. Darrem Charles
9. Martin Kjellstrom
10. Khalid Almohsinawi
11. Adorthus Cherry
12. Frederic Sauvage
13. Markus Becht
14. Emmanouil Karamanlakis
15. Pavol Jablonický
16. Serdar Aktolga
16. Eric Castagnet
16. Rob Churchill
16. Aiman Faour
16. Jo Jo Ntiforo
16. Heinz Senior

Toney Freeman
Toney Freeman

Serdar Aktolga
Serdar Aktolga

asdasd