Ana sayfa Vücut Geliştirme Yarışmalar Mr. Olympia 2014 Mr. Olympia Phil Heath

2014 Mr. Olympia Phil Heath

5652
0
PAYLAŞ

50. si düzenlenen 2014 Mr. Olympia Dünyanın en iyi vücut geliştirme sporcusunun seçildiği yarışma bu gece Las Vegas da yapıldı. Vücut geliştirmenin babası kabul edilen Joe Weider’ı anma konuşmalarıyla başladı. Arnold Schwarzenegger ve eski Mr. Olympia şampiyonları

Lee Haney, Ronnie Coleman, Samir Bannout, Franco Columbu, ve Jay Cutler Joe Weider ile beraber yaşadıkları anıları anlatarak geceyi açtılar.

2014 Mr. Olympia Prejudging de yaşanan Kai Greene ve Phil Heath gerginliğinin finale taşınmasıyla gece başladı. İki tarafda ünvanı istiyordu ancak Kai Greene daha büyük ve dolgun ve bir o kadarda derin defnisyonuyla Phil Heath yeniceğini bildiği için yarışmaya bu stratejiyle çıkmayı denedi. Büyük ve dolgunlukta Phil Heath’i şüphesiz geride bıraktı ancak oynadığı oyunun son ayağı olan ve onu şampiyonluğa taşıycak defnisyonda sınıfta kaldı. Phil Heath hiç bir kumar oynamadan ve işi şansa bırakmadan podyum yaptı, diyebilirizki sıfır riskle podyuma çıktı ancak Kai Greene planı yarı yolda kaldığı için 2014 Mr. Olympia Phil Heath oldu.

Hic şüphesiz yarışmanın arkada kalan ve unutulmıycak anı ise medya konferansı ve Prejudging de yaşanan büyük gerginlik oldu, nerdeyse kavgaya dönüşecek atışmalar gerçeklesti. Gerginlik medya konferansında kendini belli etmişti ve son ana kadar devam etti. 2014 Mr. Olympia yarışmasının en formda isimleri Dennis Wolf ve Branch Warren oldu. Bu ikili gerçekten kendilerini en üst düzeyde podyuma taşımışlardı, ancak Dennis Wolf her zaman üstün tarafı olan dolgunluğunu ve hacmini finalde gosterseydi sıfır risk alan Phil Heath’e Kai Greene den daha fazla rakip olabilirdi. Dennis Wolf’un bu formu onu dünyanın en iyi vücut geliştirme yarışmasında Dördüncü yaptı. Shawn Rhoden Arnold Classic yarışmasının öcünü Dennis Wolf dan Olympia podyumunda alarak üçüncü oldu.

44 Yaşındaki eski Mr. Olympia Dexter Jackson gene oynu bozarak Branch Warren ve Mamdouh Elssbiay geride bırakarak beşinciliği almayı başardı. Bütün yıl Dennis James ile çalışan Mamdouh Elssbiay ancak yedinci olabildi. Dallas boğası Branch Warren müthiş hacmi ve defnisyonuyla altıncı oldu. Sakatlıklar ve şanssızlıklar boğuşan ve tekrar büyük dönüşü hayal eden Victor Martinez sekizincilikle yetindi.

2015 Mr. Olympia artık Phil Heath için hiçde rahat geçmiycek risk almassa bu yılki kadar şanslı olmayabilir ve çok sürpriz bir isim yeni Mr. Olympia olabilir. 2014 Mr. Olympia yarışması bir önceki yılı arattı çok daha formsuz vücutcuları podyumda ağırladı ancak bu yıl belkide bütün Olympia lardan daha fazla anılacak bunun nedeni ilk defa Mr. Olympia yarışmasında iki vücutcu nerdeyse podyumda kavga ediceklerdi. Ne yaşanmış olursa olsun vücutcuların formu ne kadarda beklenin altında olursa olsun hiç şüphesiz Dünyanın en iyi vücut geliştirme sporcusu Las Vegas da sahibini buldu, 2014 Mr. Olympia Phil Heath.

Yazan Edip Toçsoy – Vucutcu.coM

2014 Mr. Olympia Sonuçlar

2014 Mr. Olympia PHIL HEATH
2- Kai Greene
3- Shawn Rhoden
4- Dennis Wolf
5- Dexter Jackson
6- Branch Warren
7- Mamdouh Elssbiay
8- Victor Martinez
9- Steve Kuclo
10- Juan Morel

2014 Mr. Olympia Scorecard

2014 Mr. Olympia Scorecard

2014 Mr. Olympia Resimler

asdasd