Diyabet Hastalığı ve Vücut Geliştirme

Çesitlı hastalıklar , sağlık bilgileri , gelişmeler , sağlığımız için her konu.

Moderatör: murat tahan

Kullanıcı avatarı
Tuğrul Atıcı
Üye
Üye
Mesajlar: 34
Kayıt: Ocak 27th 2013, 02:17

Diyabet Hastalığı ve Vücut Geliştirme

Mesajgönderen Tuğrul Atıcı » Nisan 7th 2013, 21:34

2 aydır düzenli vucut geliştirmeye gidiyordum, antrenmanlarım genel itibari ile iyiydi, gelişim görüyordum kendimde. Ancak ikinci ayın son 2 haftasında kilo vermeye başladım. Ne kadar yediysem de her tartıya çıkmamda yarım kilo eksiliyordum. 2. ayın sonuna geldiğimde tam 5 kilo kaybetmiştim.. Sadece iki haftada. Ve bu dönem çok su içip(5-6 litre), gece idrara çok çıkıyordum(5-10 kez)..

Bu belirtileri araştırdım internetten ve çıkan sonuca inanamadım. Tip1 Diyabet Hastalığının belirtileriydi. O günlerin içinde, annem şeker hastası olduğu için bir sabah aç karnına ölçüm yaptım ve şeker değerim 270 geldi. Bir yanlışlıktır var dedim canımı sıkmadım. Akşam yemekten önce bir kez daha ölçelim dedim, makine ilk ölçümde HIGH, ikinci ölçümde 599 gösterdi. Doğruca acile gidip kan ve idrar tahlili yaptırdım. 850 kan şekerim çıktı..

Teşhisi koydular.. Tip 1 Şeker Hastası(İnsüline Muhtaç) ve tedavi süreci başladı.. 1 hafta boyunca iki kolumda serum, saatte 1 parmaktan kan tahlili, 4 saatte birde kollarımdan ve bacaklarımdan (nere uygunsa) vücudumun kan alınabilecek her yerinden kan aldılar. Kaç gece ağladım. Yediremedim kendime. En çokta artık o özendiğim vucudu artık yapamayacağıma çok üzüldüm. Günde 4 kez iğne vurulmak, her istediğini yiyememek, öğün atlamak, insanların sana hasta diye bakması, komaya girip ölme riski, ve daha fazlası..

Bunlar beni düşündürüyor ama o hayal ettiğim vucuda kavuşamayacağım için çok üzülüyordum, küfrediyordum, isyan ediyordum..

Bu sırada sevgilim beni yalnız bırakmadı.. Her gün gelmeye çalıştı hastaneye. 2 hafta sonra doğum günüydü. O günlerde ne yapsam diye onu düşündüm her şeyi bir kenara bırakıp. Güzel bir kafe kapatıp ona çok güzel bir sürpriz parti düzenledim arkadaşlarınıda davet ederek. Beni seviyordu ve ben onun ilkiydim.
8 ay arkadaştık ve ben sürekli uğraştım onunla birlikte olmak içn. Kimse kandıramamıştı, Birlikte olduğumuzda o kadar belli ediyordu ki ilki olduğumu bundan emindim, araştırmıştım da. Bu bir ergen hikayesi değil arkadaşlar, biz hiçbir şeyin bokunu çıkartmadık şimdiki gençler gibi.. Her neyse. Her şey güzel gidiyorken, benim şeker hastalığımdan dolayı bağırmalarım çağırmalarım oldu yani ben öyle tahmin ediyorum, tabi daha başka şeylerde var ama en büyük problem onun için ona bağırmam ve kötü konuşmamdı. Kötü bir dönemdeydim. 14 ayın sonunda bitti.. Ve bu gün beni bırakıp gitti..

Şimdi buradayım. Her şey bu kadar berbatken işe koyulma vakti geldi, yalnızım, güçlüyüm ve istediğimi alacağım herkesten ve her şeyden Allah’ın izniyle.

Bir haftadır kafamda kendi evime spor salonu açma düşüncem var.Yapacağım.. Güzel bir istasyon bench masası, değiştirilebilir dambıl,z bar ve normal bar, mekik çekme sehpası, barfiks çekmek için kuracağım sistem ile, kendime yeni boyadığım geniş odamda bu sporu devam ettirmek istiyorum. Her şeyi ayarladım, yaklaşık 1000 liraya mal oldu Allah izin verirse 1 haftaya alacağım. kimseye de söylemedim onları şaşırtmak adına bir gün üzerimi çıkarttığımda görecekleri görüntüyle şok olmalarını istedim. Hasta dahi olsa insanın istediğinde neleri başarabildiğini görmelerini istedim.. Göstereceğimde! Şu an berbat halde değilsem herkese haddini bildireceğime inandığımdan. Azıcık kilo al diyen arkadaşlarıma, veya tekrar karşılaştığımda sevdiğim kadınla hem fiziksel hem ruhsal gücüme hayran bırakmalıyım.. Ona tekrar layık olmak adına..

Sadece spora tutunuyorum. Üniversite öğrencisiyim, yarın vizelerim başlıyor ama o vizeye çalışmak beni mutlu etmeyecek şuan(mutlu ettiği zamanlar oldu ama şimdi değil). Varsın FF düşsün, halledilir.

Şimdi siz arkadaşlardan bir ricam var, Tip 1 şeker hastalığı ile bu sporu en iyi şekilde nasıl yaparım, nasıl gelişirim. Acelem yok her şey sağlığıyla, keyifiyle ve düzenli şekilde. Ne yaza kıvanç baklavaları ne de 5 ay sonraya 40 cm kol istiyorum.
Genel mantıkları biliyorum bu forumun kurdu oldum. Protein- Karbonhidrat-Yağ, Neyin şekeri yükselttiğini neyi yemem içmem gerektiğini biliyorum, 2 ay az bir süre olabilir ama spora başlamadan önce 6 ay her gün bu forumdaydım saatlerce. Tabi öğreneceğimiz çok şey vardır bundan da eminim sizin gibi değerli arkadaşlardan bu işe gönül vermiş insanlardan. Arkadaşlar ben günde 3 Ana öğün yapıyorum, her öğünden önce insülin alıyor ve gece saat 23.00’da da uzun etkili insulini kullanıyorum. Kan şekerim düzenli, ama bazen 200 üzerini görebiliyorum Tip 1 diyabette 2+2=4 olmuyor çoğu zaman.

Şimdi düşüncem şu yönde günde 4 ana öğüne çıkartıp

7.30 Genel yumurtalı peynirli kahvaltı (insülin)
11.30 Öğle yemeği et pilav yoğurt(süt) meyve (insülin)
4.00 Et pilav yoğurt(süt) (insülin)
8.00 Akşam yemeği et pilav yoğurt(süt). (insülin)
10.30-Lantus(Uzun etkili) Yatış.
Ara öğün yapamam aslında diyet listem de 4 ara öğün yazıyor ama geçenlerde okuduğum bir haberde bu diyet listesinin Harvard Üniversitesinin 86 yılında hazırladığı diyet listesi çıktı. Yani tamamen vasat bir diyet listesi. Şimdi ki doktorlar sadece bunu yazıyor. Bu yüzden böyle bir diyet listesi programladım kendime. Normal de günde 3 kez insülin alınıyor fakat ben bu diyet listesini bu şekilde değiştirip 4 kez’ çıkartmayı düşünüyorum.

Metabolizmam genetikten dolayı çok hızlı, ailemde obez yok. Babam ve Annem Boy kilo endeksinde insanlar.Kafanızda fikir oluşturmak adına Boyum: 173, Kilom:58. Bu konuyu dertleşme bölümüne açtım çünkü Yeni Başlayanlarda açmayacak kadar basit bir konu olmadığını düşünüyorum. Yine de özrümüz varsa site yöneticilerden en ilgilenilebilecek bölüme taşımalarını rica ediyorum..
Sizlerden ricam yorumlarınız, yardımlarınız, çevremde bu bilgi düzeyine sahip hiçbir insan yok. Ne doktorum, ne diyetisyenim, ne spor salonu hocam, ne de salondaki arkadaşlar. Etrafınızda varsa Tip1 Şeker Hastası olup çok iyi vucudu olan, sadece bunu söylemeniz bile beni o kadar mutlu eder ki.. Derdime daha ilgili olan arkadaşlar varsa bana mesaj atabilir, telefonlaşıp arayarak dinlemek isterim önerilerinizi. Eğer bu yazının tamamını okuduysanız yardım eden etmeyen herkese duacıyım Allah sizden razı olsun arkadaşlar. Saygılar..

Kullanıcı avatarı
Kemal Siren
VIP
VIP
Mesajlar: 4633
Kayıt: Ocak 9th 2009, 11:08

Mesajgönderen Kemal Siren » Nisan 7th 2013, 23:32

Tuğrul hoşgeldin aramıza. Başından geçenleri çok güzel yazmışsın, belli ki kalemin kuvvetli.

Zannediyorum senden öğreneceğimiz çok şey olacak. İlk olarak başa gelen dertlere nasıl tepki vermek gerektiği; keşke herkes senin gibi hayata meydan okuyacak karaktere sahip olsa..

Ve tabii bu 1ci tip diyabet meselesi. Biliyorsun aslında 1ci ve 2ci tip diyabet tamamen değişik iki hastalık. Çoğunlukta 2ci tip diyabet var. Bunun halli-tedavisi çok kolay. Diyet-egzersiz yapınca problem kalmıyor. Ama 1ci tip öyle değil. Ne yazıkki 1ci tip diyabet hakkında hiç bilgim yok. Ama sen konuyu açınca meraklandım ve biraz araştırmaya karar verdim. Birkaç gün okuyayım, ne nedir göreyim sonra bir daha konuşalım. Sen bana anlatırsın ben de sana :)

Kullanıcı avatarı
TRUST
VIP
VIP
Mesajlar: 8553
Kayıt: Temmuz 30th 2007, 16:14
Konum: Ankara

Mesajgönderen TRUST » Nisan 8th 2013, 12:25

yabancı sitelerde görmüştüm tip 1 diyabeti olan kişiler dahi harika vücutlar yapıyor. Bu anlamda sıkıntın olmaz. Geçmiş olsun kalorinin çoğunluğunu sebze ve proteinden alırsan çok fazla sıkıntın olacağını düşünmüyorum. Başarılar şimdiden

Kullanıcı avatarı
Tuğrul Atıcı
Üye
Üye
Mesajlar: 34
Kayıt: Ocak 27th 2013, 02:17

Mesajgönderen Tuğrul Atıcı » Nisan 8th 2013, 17:45

Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için, Öncelikle Ksiren hocam, ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim, benim için söylediğiniz sözler inanın öz güvenimi kat kat arttırdı böyle bir dönemde özellikle çok teşekkür ederim moral veriyorsunuz.. Umarım bu işi sizlerin yardımıyla başaracağım.. Trust hocam size de çok teşekkür ederim bunu demeniz bile beni o kadar mutlu etti ki daha da sıkı sarılacağım artık, sizden bir ricam var eğer mümkünse bana Tip1 şeker hastası olupta vucud yapan birinin görüntülerini yada linkini verebilir misiniz daha iyi araştırmak adına ingilizceden anlayabildiğimiz kadar bu konu hakkında daha fazla bilgi toplamak isterim.. Saygılar.

Kullanıcı avatarı
Kemal Siren
VIP
VIP
Mesajlar: 4633
Kayıt: Ocak 9th 2009, 11:08

Mesajgönderen Kemal Siren » Nisan 9th 2013, 00:52

http://diabeteshealth.com/read/2008/09/ ... -universe/

Bu adam 1 tip diyabet ve amatör Mr Universe yarışmasını kazanmış. Adamcağızın doktoru da 1 tip diyabet, ve ikisi beraber bir diyabet-egzersiz kitabı yazmışlar. Biraz önce kitabı ısmarladım, herhalde 1 haftaya kadar elimde olur. Kitabı okudukça detayları yazışırız buradan.

1ci tip diyabetle ilgili biraz okudum bugün. Anladığım kadarıyla 2 tip insülin kullanılıyor. Birincisi bütün gün dolaşımda kalacak olan, uzun süre etkili "bolus". İkincisi de yemeklere göre alınan hızlı ama kısa süreli insülin. BU uzun süreli olan sadece gece alınmıyor, gündüz de kullanılıyor diye okudum. Ama tabii henüz çok cahilim.

Yine anladığım kadarıyla yapılan aktiviteye göre de insülin miktarı ayarlanıyor. Kişinin kendini tanıması belli bir süre alıyor. Yediklerini (zamanı, miktarı), insülin zamanlaması, tipi, miktarı ve kan glukozu ölçümlerini hep not etmek lazım. Böylece ideal kontrol yolu ortaya çıkıyor..

Kızcağızın bir gönlünü almayı denesen :)

Kullanıcı avatarı
Tuğrul Atıcı
Üye
Üye
Mesajlar: 34
Kayıt: Ocak 27th 2013, 02:17

Mesajgönderen Tuğrul Atıcı » Nisan 9th 2013, 08:53

Gerçekten inanılmaz geliyor şu an bana, tip1 şeker hastasının vucut geliştirme şampiyonu olması çok büyük moral oldu bana.. İlgin alakan için çok teşekkür ederim Ksilen hocam gerçekten benim için uğraşıyorsun Allah senden razı olsun..

İnsüline gelince, evet iki çeşit kullanıyorum bolus(lantus) yani diğeri(humolog) de yemeklerden hemen önce. Bolus gündüz de kullanılabiliyor ama gece kan şekerinin yükselmesinden dolayı kortizol ve büyüme hormonunun etkisiyle, bolusu gece yapmak yükselen kan şekerini önemli ölçüde düzenliyor. Tabi sporla birlikte yapılacak bazı değişiklikleri biliyorum, spor yapacağımız zaman örneğin öğünden önceki insülinin dozunu düşürmek gerekiyor, yoğun aktivite kan şekerini düşürüyor. Benim sıkıntı ettiğim nokta şu, antreman sonrası hemen bir whey alırdım, ama sadece antreman sonrası kullanırdım başka da hiçbirşeye yönelmedim yönelmeyi de düşünmedim, sanırım onu 30 gramında 1 gram şeker olan(marka aklımda değil) sporcuların genellikle definisyonda kullandığı protein tozları olabilir diye düşünüyorum ama çokta gönüllü değilim açıkcası. Kullanmam ne kadar doğru olur bilmiyorum. Şimdilik bunu askıya alıyorum. Düşüncem şu yönde hocam, antreman bittiği an o dakika insülin yapıp protein ve karbonhidratca zengin bir menüye oturup, kasları hemen beslersem az da olsa uzun vadede olumlu bir gelişim elde edeceğimi düşünüyorum. Sizin önerilerinizi bekliyorum.

Kıza gelince hocam, çabalarıma yanıt vermedi. İlk önce ben değişmeliyim, onunda benim bu kötü hallerimi unutması lazım. Yani biraz zaman lazım =) Saygılar.

Kullanıcı avatarı
Tuğrul Atıcı
Üye
Üye
Mesajlar: 34
Kayıt: Ocak 27th 2013, 02:17

Mesajgönderen Tuğrul Atıcı » Nisan 9th 2013, 08:54

Affınıza sığınarak düzeltiyorum "Ksiren". Saygılar.

Kullanıcı avatarı
Kemal Siren
VIP
VIP
Mesajlar: 4633
Kayıt: Ocak 9th 2009, 11:08

Mesajgönderen Kemal Siren » Nisan 9th 2013, 12:32

1ci tip diyabet beslenmesi hakkında bir kaç değişik taktik var ama henüz mantığını çözebilmiş değilim. Ama çok ilginç bir mesele. Okumaya-tartışmaya devam ettikçe öğreneceğim birşeyler.. Ama asıl kahraman sensin tabii. Maalesef bir çok insan kendi hastalığı hakkında bile meraklı değil. Halbuki artık bilgiye ulaşmak o kadar kolay ki..

Sendeki bu kararlılık ve pozitif bakış açısı ile yapılmayacak şey yok. Sen oradan ben buradan araştıralım, okuyalım. Ortaya çıkan sağlam-mantıklı fikirleri konuşalım. Eminim ki sonuç olarak hem sağlık olarak hem de görüntü-estetik olarak çoğu insandan daha iyi duruma geleceksin.

Bu arada benim adım Kemal Siren. Ksiren kısaltılmış hali.. Yani bana (ihtiyar olduğum için) Kemal abi desen daha iyi olur. "Siz" ve "hocam" demiyoruz..

Kullanıcı avatarı
Tuğrul Atıcı
Üye
Üye
Mesajlar: 34
Kayıt: Ocak 27th 2013, 02:17

Mesajgönderen Tuğrul Atıcı » Nisan 9th 2013, 12:56

Çok memnun oldum Kemal Abi ama sen ihtiyarsan biz öldük demektir, bu spora yıllarını vermiş insanlar çoğu akranlarımdan ve benden daha sağlıklı ve genç görünüyor artık.

Tip1 Diyabette sağlıklı olmak adına aslında mantık şöyle, yediğin yiyeceğin kalorisi kadar insülin yapıyorsun, Örneğin sabah kahvaltıları biraz karbonhidrat olarak eksik kalıyor, yarım kepekli ekmek yiyorum ama diğer öğünlere oranla düşük kalorili kalıyor, domates, salatalık, peynir, zeytin yüksek kalorili yiyecekler değil o yüzden 6 ünite yapıyorum.

Öğlen yemeği ise, Pilav ve yine yarım kepekli ekmek yediğimden(tabi 1 porsiyon et, 1 porsiyon sebze yemeği, 1 kase yoğurt ve zeytinyağlı bol salata eşlik ediyor) üniteyi 10'a çıkartıyorum. Akşam da böyle. Genel hatlarıyla Yemek-İnsülin ilişkisi bu şekilde.
Senin de yardımınla bu işi başaracağız inşallah Abi..

Odamın boyaması bitmek üzere, bir yerden de nakit bekliyorum bu hafta içinde gelecek posta ile onu da aldığım zaman aletleri hemen eve getirip başlayacağım Allah'ın izniyle.. Saygılar.

Kullanıcı avatarı
Kemal Siren
VIP
VIP
Mesajlar: 4633
Kayıt: Ocak 9th 2009, 11:08

Mesajgönderen Kemal Siren » Nisan 10th 2013, 10:58

OK. Ben okumaya devam ediyorum.

Ne aletler alacağına karar verdinmi? Bu işe ayıracağın oda kaç m2?


“Sağlığımız” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

cron