Başucu Kitapları

Sinema, tiyatro, kitaplar, şenlikler vb. tüm kültür etkinlikleri hakkında herşey ...

Moderatör: murat tahan

Kullanıcı avatarı
BCanKARA
VIP
VIP
Mesajlar: 671
Kayıt: Ekim 25th 2008, 09:53
Konum: Sivas
İletişim:

Başucu Kitapları

Mesajgönderen BCanKARA » Ocak 26th 2010, 22:02

Bacon: ''Bazı kitaplarda insan yalnız zevk alır; bazılarını olduğu gibi yutar; bazılarını geveler ve hazmeder.'' der bir sözünde; bazıları da vardır ki okunduklarında yürek telini titretmiş, hayal dünyamıza gönül namelerini serpiştirmiş, uzak ufukların öte taraflarına götürmüştür bizi.
Amaç: hayatınızın sihirli lambası içerisindeki resimleri yeni baştan gözden geçirip; bütün hüzünleri ve tebessümleriyle beraber siz de en çok yer eden kitaplarla ilgili yorumlarınızı paylaşmanızdır.

Facebook Sayfamızın Adresi : http://www.facebook.com/pages/Basucu-Ki ... 1593445303

:) Bakalım yeni açtım. Facede göreceği ilgiye bağlı olarak ileride websayfasına taşımayı düşünüyorum.

Kullanıcı avatarı
BCanKARA
VIP
VIP
Mesajlar: 671
Kayıt: Ekim 25th 2008, 09:53
Konum: Sivas
İletişim:

Mesajgönderen BCanKARA » Ocak 29th 2010, 15:43

:D Kültürsüz kalmayın arkadaşlarım. En azından bir yorum yapın yahu :P. Bir aile forumu olarak size tanıttım siz aldırış bile etmediniz aşk olsun darıldım.

Yüksel Bayram
VIP
VIP
Mesajlar: 4701
Kayıt: Mayıs 21st 2009, 14:46
Konum: Ankara/Çubuk

Mesajgönderen Yüksel Bayram » Ocak 29th 2010, 15:45

facebooka giremiyorum :?

Kullanıcı avatarı
Kemal Siren
VIP
VIP
Mesajlar: 4633
Kayıt: Ocak 9th 2009, 11:08

Mesajgönderen Kemal Siren » Ocak 29th 2010, 15:51

Ben bu basligi gormemistim daha once. Tebrikler kere tebrikler. Kitap okuma aliskanligi insani kesinlikle mutlu ediyor. Her gittiginiz yerde yaninizda bir kitap bulundurursaniz artik can SIKINTISI diye bir derdiniz kalmiyor. Iyi bir kitapla gecirilecek zaman kadar keyifli az sey var. Gunun dertlerinden tasalarindan ayri birkac saat gecirmek icin ideal. Her insanin hayatinda hem VG hem de kitap okuma aliskanligi olmali. Hemen simdi uye oluyorum.

Kullanıcı avatarı
BCanKARA
VIP
VIP
Mesajlar: 671
Kayıt: Ekim 25th 2008, 09:53
Konum: Sivas
İletişim:

Mesajgönderen BCanKARA » Ocak 29th 2010, 16:26

Teşekkürler Kemal abi...Evet kitaplar benim için bariz en iyi dost diyebilirim.Yani :) her gün sabahları elime alır bi şöyle koklar en az 50 sayfa okurum. Bu konuda hedefim var.Yani 2 bin tane kitap ama öyle rasgele kitaplar değil.Okuduğum kitaplarıda not alıyorum.Ayrıca içlerinden beğendiğim cümleler, görüşler vs. olursada hemen bi kenera not ediyorum çok zevkli oluyor.Birde tarih merakım var o bana herşeyden daha fazla bir zevk veriyor.Bir tarih dergisine aboneyim her dergisini ciddiyetle inceliyorum.İnternetten filan araştırıyorum.Velhasıl kelam ölünce insanın eseri, eşeğin semeri kalır.Bu yüzden birşeyler yapmak lazım.

Kullanıcı avatarı
Kemal Siren
VIP
VIP
Mesajlar: 4633
Kayıt: Ocak 9th 2009, 11:08

Mesajgönderen Kemal Siren » Ocak 30th 2010, 01:12

Ben eskiden beri okudugum kitaplarda ilginc olan yerlerin altini ciziyorum. Sayfa ustlerine de ne dusundugumu not aliyorum. Yani tam aktif okuyus. Her kitabim boyle yazi-cizgi icinde.

Yillardir hep aklimda, bir database programi tutmak istiyorum. Okudugum kitaplar-dergiler hatta makalelerin arsivi gibi. Bazen bir konu aciliyor, "yahu ben bunun hakkinda birsey okumustum" diyorum ama onca kitabin-derginin arasindan bulmak cok zor. Yazar, kitap (dergi), tarih, konu basligi, alakali konular, kitap (dergi) numarasi [kutuphanede bulundugu yer] sutunlari ile bir database. Boylece herhangi bir konuda database de butun okumus oldugun seylerin listesi hemen karsinda. Ama bir turlu baslamadim yapmaya. Israrla tavsiye ederim.

Sen anladigim kadariyla felsefe ve tarih okuyorsun su anda. Iyi yazilmis, iyi arastirilmis bir de ustune tarafsiz tarih kitabi okumak buyuk keyif. Hele hele ayni konu uzerinde birkac kitap okumak daha iyi. Her yazarin degisik fikirleri ve kaynaklari var. Boylece birkac acidan bakmak mumkun oluyor. Zaten meshur laftir "tek kitap okuyandan kork" . Tek kaynak okuyunca insan o konuda herseyi bildigini zannediyor. Bir kac kaynak okuduktan sonra ise aslinda hic bir sey bilmediginin farkina variyor. Boylece biraz alcak gonulluluk ve sakinlik geliyor insana. Cok okuyanin fanatik olmasi mumkun degil.

Kullanıcı avatarı
BCanKARA
VIP
VIP
Mesajlar: 671
Kayıt: Ekim 25th 2008, 09:53
Konum: Sivas
İletişim:

Mesajgönderen BCanKARA » Ocak 30th 2010, 06:09

Evet bu konuda çok haklısın Kemal abi...Bir tarihi bir kişiden okursan ya bu kişi müthiş tarafsız, tam güvenilir biri olacak yada mecburen tarihin gerçeğini tam olarak öğrenemeyeceksin.Çünkü bakıyorsun birini okuyorsun birşeyler yazmış, diğerine geçiyorsun o başka şeyler yazmış ancak kesişimlerinden yola çıkarak şu olabilir diyebiliyorsun bazen...Ben tarihde yazar kalitesinden sonra meshebine göre bir kişi seçiyorum ve sonra birde yabancı yazar seçiyorum.Örneğin şu an elimde tam 4-5 tane biri yabancı olmak üzere İstanbulun Fethi var.Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.

Felsefe konusunda NFK ' nın sevdiğim bi sözü var.

"Felsefe bir çuval çürük cevizin içerisindeki sağlam cevizi el yordamıyla bulmaktır." diyor.Okuyorum ama felefeye pek girmeden yani ileri gitmeden düşünüyorum, biraz fikir sahibi olmaya çalışıyorum.Hiç bir zaman içine dalmayı düşüneceğim bir yer değil.

Alçak gönüllülük konusuna gelince bu konuda önceleri çok hataya düşüyordum.Burcumunda özelliklerinde yazıyor.Kimseyi küçümsemek gibi bi huyum hiç olmadı tabi ama ben herşeyi biliyorum gibi çok fena yanılgılarım daha genç yaşlarda oluyordu.Kitaplara sardıktan sonra aslında hiçbirşey bilmediğimi öğrendim.Hatta çeşitli düşünceler için düşünme gibi bir durumum söz konusu oldu.Önceden olsa kendi bildiğimi gözü kara savunurdum.Yani saymakla bitmez okumanın faydaları.Bir arada kişisel gelişim kitaplarına taktım kafayı Hafıza teknikleri, hızlı okuma, nlp vs gibi.Onlarında faydaları çok oluyor.

Kullanıcı avatarı
BCanKARA
VIP
VIP
Mesajlar: 671
Kayıt: Ekim 25th 2008, 09:53
Konum: Sivas
İletişim:

Mesajgönderen BCanKARA » Ocak 30th 2010, 06:12

"Felsefe; bir çuval çürük ceviz içerisinde, bir sağlam cevizi el yordamıyla bulmaktır" Sözde ufak bi hata olmuş yanlış hatırlamışım düzelteyim.

Kullanıcı avatarı
Kemal Siren
VIP
VIP
Mesajlar: 4633
Kayıt: Ocak 9th 2009, 11:08

Mesajgönderen Kemal Siren » Ocak 30th 2010, 13:04

Kisisel gelisim kitaplarinin bazilarinda faydali fikirler var. Zaten Erdal Inonu´nun dedigi gibi, her kitaptan aklinda 1 cumle kalsa yeter. NLP mesela, bence cok abartiliyor ama aklima yatan bazi kullanma alanlari var.

Felsefe de cok keyifli, ama eski ustalari okumak buyuk eziyet. Mesela immanuel Kant okumak icin insanda peygamber sabri lazim. Adamin her cumlesi 1 paragraf. Insaf.. Hem kisisel gelisim hem de felsefe karisimi olan Lou Marinoff´un kitaplari var. Maksat gunluk problemleri felsefeyle cozmek. Kitaplarin mantigi, problemli insanlarin psikologa degil filizofa danismalari gerektigi. Hem keyifle okunuyor, hem de cok pratik fikirler var.

Istanbulun fethi ile alakali gecen yil Constantinopole adli bir kitap okumustum. Osmanlilarin cok vahsi oldugunu, tamamen sansa kazandiklarini anlatiyordu. Obur taraftakilerin bize nasil baktiklarini anlamak acisindan bana cok ilginc geldi.

srht dmrs
VIP
VIP
Mesajlar: 5716
Kayıt: Nisan 26th 2008, 23:41
Konum: İSTANBUL / Esenler

Mesajgönderen srht dmrs » Ocak 30th 2010, 13:34

Hangi kitapları okuyoruz? En sevdiğimiz tür hangisi?
Sizi ağlatan yada " ben buna roman derim" dedirten aşk romanları yada sizi heyecanlandıran - meraklandıran sürükleyici polisiye romanları hangileridir?


“Kültür & Sanat” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron