Sporcunun Damak tadı-TARİF-

Sporcu Beslenmesinde Ozel hazirlanmis Yemek tarifleri Mix icecekler vesaire...

Moderatör: murat tahan

Starcan
VIP
VIP
Mesajlar: 2626
Kayıt: Aralık 11th 2005, 03:07

Sporcunun Damak tadı-TARİF-

Mesajgönderen Starcan » Mart 10th 2008, 05:07

-!!!!!!!!!!!!!-

Sürekli sporcu arkadaşlarımızla yapıp yediğimiz bir mönü en bahsetmek istedim. Biz aramızda Chickenfly(uçantavuk) diyorduk. belli bir ismi olmadığı için bu şekilde söylenmişti. Ama eminimki Ülkemizde bunun ismi vardır. Bu konuda güzel sofralarımıza haksızlık etmek istemem ve şimdiden ahçılarımızdan özür dilerim.

MALZEMELER
* 1 tavuk göğsü
* 3 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı su
* Yarım limon suyu
* 2 diş sarımsak
* 1 yumurta
* Bir çay kaşığı körü
* Bir çay kaşığı kekik
* Kırmızı pul biber
* Tuz
* Maydonoz


YAPILIŞI
Tavuk iyice yıkanır. Keskin bir bıçak yardımı ile şerit halinde kesilir. İnce flotolar elde edilir. Derince bir kâsenin içine su, un ve bir yumurta kırılır. Körü, kekik, pul biber ve tuz ilave edilir. Çatalla bu karışım iyice çırpılır. Sarımsaklar bu karışıma rendelenerek ilave edilir. İnce floto şeklinde kesilen tavuk etleri bu karışımın içine atılır. Tavuklar sosa bulanır. Kızartılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartılır. Fazla yağ kâğıt havlu ile alınır. Tavuğun kenarına maydonozlar süslenerek konulur ve üzerine limon sıkılır(sadece maydonoza). Servis tabağında sıcak servis yapılır.

Baybars
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 407
Kayıt: Aralık 9th 2007, 15:42
Konum: İstanbul

Mesajgönderen Baybars » Mart 10th 2008, 09:47

Söz konusu tavuk göğüsü olunca gercekten farklı tarıflere ıhtıyac duyabılıyoruz..
Birde uçantavuğu deneyelim :)Çok teşekkurler hocam..

TERMİBODY
Üye
Üye
Mesajlar: 64
Kayıt: Ocak 2nd 2008, 13:20

Mesajgönderen TERMİBODY » Mart 10th 2008, 13:29

körü ne oluyordu baharatmı oda:D
güzel tarif uygulanması kolay bi ara deniyim bakıyım tadı güzel olursa favori yemeklere eklerim :-?

Guardian
BB FAN
BB FAN
Mesajlar: 189
Kayıt: Mart 10th 2007, 22:03
Konum: İstanbul,San Diego,Herzliya

Mesajgönderen Guardian » Mart 10th 2008, 14:33

bunun fırında pişeni yokmu bu çok yaglı oluyor şinitzele benzettim...

Starcan
VIP
VIP
Mesajlar: 2626
Kayıt: Aralık 11th 2005, 03:07

Mesajgönderen Starcan » Mart 10th 2008, 15:18

köri türkçeleşmiş halidir ve sarı baharattır. Et üzerine serpildiğinde şahane lezzet verir. Fast foodcularda vardır. İngilizce terimi Curry souse dur.

Bu yemeği fırındada yapabilirsiniz.

Kullanıcı avatarı
cuneytust
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 5430
Kayıt: Ocak 19th 2006, 17:07
Konum: istanbul

Mesajgönderen cuneytust » Mart 10th 2008, 15:57

bildiğimiz tarifleri yazalımmı bu sayfaya yoksa tek tarif üzerindemi konuşalım...

Kullanıcı avatarı
yusuf yılmaz
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 2020
Kayıt: Kasım 19th 2007, 21:44
Konum: kozyatağı k-2 plaza

Mesajgönderen yusuf yılmaz » Mart 10th 2008, 16:01

geçen teflona attım yumurtaları peyniri de koydum baktım peynirin tadı dandik hepsini blendra boca ettim üzerine süt ve protein koydum daha güzel oldu

Starcan
VIP
VIP
Mesajlar: 2626
Kayıt: Aralık 11th 2005, 03:07

Mesajgönderen Starcan » Mart 10th 2008, 16:03

Eğer varsa tarifleriniz burada paylaşırsak iyi olur.

Kullanıcı avatarı
cuneytust
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 5430
Kayıt: Ocak 19th 2006, 17:07
Konum: istanbul

Mesajgönderen cuneytust » Mart 10th 2008, 16:15

o zaman diyetde sporcuya ne zor gelir yemek yapmak zor gelen olayın kısa sürmesi lazımdır benim değişik neler yapabilirim derken çıkardığım tarif var...herkese diyet de tavuk yemek tatsız tutsuz gelir ben bunu biraz güzelleştirdim deneyin beğenecekmisiniz 10 dk almaz yapmak elin çabuksa ve eğer sos yapmak istemiyorsanız 5 dk hatta...


yiyeceğiniz göğüs etini alüminyum folyaya serin üzerine istediğiniz baharatlardan serpin(tuz,karabiber,kırmızı biber,kekik,nane v.b)

bu arada diğer tarafta domates sos hazırlayın (rendelenmiş domates,sarmısak, çeşitli baharatlarla çok az su ilave edip kaynatın)

alüminyum folyoyu kapatım tost makinasında bastırın 5 dk yeterli...

sonra folyodan tavuğu çıkarığ tabağa alın üzerine yoğurt yanlış duymadınız yoğurt sürün onun üzerinede domates sos dökün ve


afiyetle gömün...

korayzy
VIP
VIP
Mesajlar: 656
Kayıt: Mart 15th 2008, 08:20

Mesajgönderen korayzy » Mart 20th 2008, 12:27

öğle vakti ağzımın suyu aktı.
İlk tarifte eğer karışımın içerisine nişasta eklenir de, yarım saat kadar bu karışımın içerisinde bekletilirse göğüs eti çok yumuşak ve lezzetli olur. Bir de soya sosu ile pişirilirse çok daha leziz olur. yanına sote sebze ile çok güzel servis edilir.
İkinci tarifi ilk defa gördüm sırf salça sosu için bile denemeye değer.

Bir de ben tarif vereyim. Kuzu eti ne kadar serbest bilmiyorum ama, eğer yenilecek devredeyseniz, kuzu kemiksiz but alın. Büyük marketlerde satılıyor. Bunu altı çelik genişçe bir tencereye yarım çay bardağı su ilavesiyle oturtun. ocağın en küçük gözünde en kısık ateşte saatte bir altını üstüne getirerek 3-4 saat pişirin. Bildiğiniz kuzu tandır hazır. Yanında nar ekşili çoban salata ve ayranla oh mis...


“Vücut Geliştirme Sporcu Diyet - Yemek Tarifleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir