İste Pilav

Sporcu Beslenmesinde Ozel hazirlanmis Yemek tarifleri Mix icecekler vesaire...

Moderatör: murat tahan

Kullanıcı avatarı
birkan
VIP
VIP
Mesajlar: 839
Kayıt: Şubat 3rd 2006, 16:55
Konum: İstanbul

Mesajgönderen birkan » Aralık 24th 2007, 17:19

fehmi yazdı:daha pratiğini söliim:

1 bardak pirinç birbuçuk bardak su 1 çay kaşığı tuz 10 dk sonra lapanızı

yiyebilirsiniz.


fehmi arkadasıma ek olarak bıraz bezelye ve havuç da ılave ederek lezzetını arttırabılırız.

Kullanıcı avatarı
cuneytust
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 5430
Kayıt: Ocak 19th 2006, 17:07
Konum: istanbul

Mesajgönderen cuneytust » Aralık 24th 2007, 17:48

ben olayı biraz daha abrtim bari bir kenerda lapa pilav yada garnitürlü pilav hazır kalsın...

az zeytinyağda kuşbaşı doğranmöış tavuk etini soteleyin içine soğan bolca koyun pişmasine yakın soya sosu ilave edin...

sonra 5 yumurta beyazını hafif ateşte pilava kırın ve karıştırın en sonunda da yapmış olduğunuz tavuk soteyi pialava karıştırıp bir kaç dakika daha pişirin...

afiyet olsun..

hamdullah abinin tarifidir...

fehmi
VIP
VIP
Mesajlar: 623
Kayıt: Temmuz 6th 2006, 15:01
Konum: ERZURUM

Mesajgönderen fehmi » Aralık 24th 2007, 23:47

Cüneyt hocam bu tarifi yemekler bölümünde de yapmıştınız ben tam yumurta kullandım fakat yine de süper olmuştu.tek tip yemekten bıktığım zamanlar kendi kendime tuhaf yemekler icad ettiğim de oluyor.

korayzy
VIP
VIP
Mesajlar: 656
Kayıt: Mart 15th 2008, 08:20

Mesajgönderen korayzy » Mart 20th 2008, 12:35

İlk tarife ek yapayım. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri 20-30 dakika kadar sıcak su da bekletirseniz hem şişer, hem de nişastası çıkmış olur. Ayrıca pilavı yaparken 5 dakika kadar harlı ateşte 15 dakika kadar kısık ateşte pişirmek tavsiye edilir. Yaparken fazla karıştırmamak demnirken bir kere karıştırıp üstüne tülbent örtmek daha iyi sonuç verir.
Kişi başı yarım bardak pirinç ölçüsü ile istediğiniz kişi kadar yapabilirsiniz. Su için pirincine göre değişmekle beraber, üstünü örtecek kadar olması kafidir diyebilirim.
Eğer tavuk suyuyla yapacaksanız daha az yağ koyun.
Afiyet olsun.

korayzy
VIP
VIP
Mesajlar: 656
Kayıt: Mart 15th 2008, 08:20

Mesajgönderen korayzy » Mart 20th 2008, 12:37

Bu arada ikidir Cüneytüst ün tariflerine denk geliyorum. Çok lezzetli görünen tarifler.

Bir not: en iyi aşçılar erkeklerdir.

fehmi
VIP
VIP
Mesajlar: 623
Kayıt: Temmuz 6th 2006, 15:01
Konum: ERZURUM

Mesajgönderen fehmi » Mart 21st 2008, 12:31

şu anda polonyadayım burada 100' er gr lık paketler halinde pirinçler satılıyor atıyosun suyun içine 12 dk kaynatıyosun pilavın hazır hem de kıvamı süperoluyor tane tane.fiyat olarak da aynı hesaba geliyor hemen hemen.

Cemal YILMAZ
VIP
VIP
Mesajlar: 529
Kayıt: Kasım 15th 2007, 15:11
Konum: istanbul

Mesajgönderen Cemal YILMAZ » Mart 21st 2008, 13:33

ben daha kolayını biliyorum!
annenizi bikaç ay uğraşarak yağsız pilav yapmaya ve işe giderken size bir kapta tavuk,et...vs ile yanınıza koymaya alıştırıyosunuz.ondan sonra senelerce her öğlen işyerinde torbanızı açtığınızda yemeğiniz sadece ısıtılmak için hazır halde size bakıyo oluyo :)

Kullanıcı avatarı
karataylan
Grafik
Grafik
Mesajlar: 70
Kayıt: Mart 13th 2007, 21:53
Konum: Ankara

Mesajgönderen karataylan » Ağustos 10th 2011, 10:55

ben pilav yapmadan önce pirinçleri yıkayıp süzüyorum sonra 30 dakika kadar ılık suda bekletiyorum. Tavaya çok az sızma zeytinyağı koyup az şehriyeyi ve pirinçleri 3 dakika kadar kavuruyorum. Sonra sıcak suyu döküp pişmeye bırakıyorum. Bazen pişerken pilavın üstüne biraz kekik serpiyorum. Güzel bir kokusu oluyor.

Kullanıcı avatarı
castro
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 236
Kayıt: Ağustos 2nd 2011, 19:48
Konum: New Jersey

Mesajgönderen castro » Ağustos 10th 2011, 16:03

bulgur pilavı daha iyi

atakan16
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 24
Kayıt: Temmuz 16th 2012, 16:49

Mesajgönderen atakan16 » Temmuz 25th 2012, 05:25

aramızda bulgaristan da yaşayan varsa kesinlikle çin lokantalırını önerirm pilav için.hem cok ucuz fiyatlara hem de 730 gr porsiyon halinde verilyor.yapılan pilav da cüneyt hocamızın tarifiyle aşağı yukarı aynı türde.özellikle sofya'da ,aşağu yukarı her mahallede bulunur


“Vücut Geliştirme Sporcu Diyet - Yemek Tarifleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir