tarifler

Sporcu Beslenmesinde Ozel hazirlanmis Yemek tarifleri Mix icecekler vesaire...

Moderatör: murat tahan

gurgula
Üye
Üye
Mesajlar: 148
Kayıt: Ocak 18th 2008, 21:33
Konum: Rize

tarifler

Mesajgönderen gurgula » Ocak 24th 2008, 19:56

pilav ve tavuğun buluşması:
öncelikle teflon tencereyi alırız (teflon olmasına özen gösterin yoksa harç kıvamına geliyor tencere ile birlikte atmak zorunda kalıyosunuz).2 bardak pirinç sıcak suyla yıkanır süzülür.700 gr kadar tavuk göğüs kuşbaşı kesilir.tencereye 5 damla kadar orjinal zeytin yağı konur.(tercihen tariş. marka yasak değildir umarım :) )ardından tavuklar tencereye konur beyaz rengi alana kadar kavrulur.daha sonra pirinçler tencereye konur bir müddet daha kavrulmaya devam edilir.üzerini tamamen kaplayacak kadar sıcak su konur.tamamen tuzsuz tüketmek çok zor azıcık tuz eklenebilir. 15-20 dk kısık ateşte pişirilir.yanında 500gr yoğurtla iki kişi (tercihen partner) afiyetle yenir.yemeğin yakşalık maliyeti tüp ve yoğurt dahil 8,5 ytl :) afiyet olsun...fotoğrafını çekip en kısa zamanda beğeninize suncam :)

gurgula
Üye
Üye
Mesajlar: 148
Kayıt: Ocak 18th 2008, 21:33
Konum: Rize

Mesajgönderen gurgula » Ocak 24th 2008, 20:05

soya kıymasını yiyebilcek hale getirmek:
2 bardak soya kıyması sıcak su yardımıyla normal kıyma görünümüne kavuşturulur. ülker marka soya kıymasının üzerinde kıyma halini aldırmak için gereken tarif var.teflon tavaya 5 damla kadar zeytin yağı konur.ikiye bölünmüş 1 soğanı yarım halka şeklinde keseriz.4 tane biber çok ince olmayacak şekilde kesilir.biberle soğanı birlikte kaburmaya başlarız.renk değişiminin ardından soya kıymasını tavaya koyarız.kısık ateşte kıyma soğan ve biber üçlüsü kavrulurken başka bir yerde 2 tane domatesi ince ince keseriz üzerine sarmısak ve maydanozu ince ince doğradıktan sonra azcık tuzla birlikte harmanlarız.daha sonra tencereye alırız.kısık ateşte sürekli karıştırarak domateslerin suyunu çekmesini bekleriz.herkese afiyet olsun.yemeğin yaklaşık maliyeti (350gr soya kıyması 3.2 ytl ancak biz iki bardağını kullanıyoruz yanii ortalama yarısını) tüp dahil yaklaşık 4 ytl.yaptığım gün fotosunu çeker beğeninize sunarım.

gurgula
Üye
Üye
Mesajlar: 148
Kayıt: Ocak 18th 2008, 21:33
Konum: Rize

Mesajgönderen gurgula » Ocak 24th 2008, 20:12

lapa pilav ve tavuktan isyanları oynadığız kimi günler kaşar rendeli tavuk sote :) :
bir miktar zeytin yağı tavaya konur soğanlar ve biberler kavrulur.ardından tavuk eklenir kavrulmaya devam edilir.iyice kavrulduktan sonra domatesler üzeirne konur karıştırılır.bir müddet piştikten sonra kırmızı pul biber bol miktarda serpilir.domateslerin suyunu çekmesine ramak kala kaşar rendesiyle tencerenin üstü kapatılır.ocaktan alınır hafif soğuması beklendikten sonra yenilir.(yasal uyarı! mutlak soğumasını bekleyin kaşardanmı pul biberdenmi neden bilmiyorum ama acaip sıcak oluyor :) malzemeleri kafanıza göre ayarlayın ben bunu yaptığımda en az 5 kişi oluyoz kimse tadına dayanamıyor :) fakat diyet için ne kadar uygun orasını bilmem.yağı çok az koysamda kaşar işi bozuyor sanırım...aifyet olsun...

gurgula
Üye
Üye
Mesajlar: 148
Kayıt: Ocak 18th 2008, 21:33
Konum: Rize

Mesajgönderen gurgula » Ocak 24th 2008, 20:19

makarna salatası :
makarnalar suda haşlanır.küçük çapta bir makarna olmasına dikkat edin.bezelye ve havuçtan oluşturulmuş hazır garnitür alınır.bunu azıcık pişirmek mantıklı.daha sonra sarmısaklı yoğurt hazırlanır.hepsi bir kaba boşaltılır karıştırılır.normalde buna mayonez katarlar ancak diyeti feci halde bozar gibime geliyor.soğuk şekilde ara öğünlerde güzel bir karbonhidrat desteği.suda haşlanmış patates lapa pilav dan sıkılanlara güzel bir yiyecek.ancak havuç ve bezelye ne yapar bunu bilemem.eğer beslenme programlarını bozan bir yanı varsa konu ile ilgili bilgili şahısların yazmaları rica olunur...maliyetide fazla kabarık değil.bezelye havuç karışımı konserveler en az iki kez bu yemeği yapabilir.afiyet olsun...

Kullanıcı avatarı
birkan
VIP
VIP
Mesajlar: 839
Kayıt: Şubat 3rd 2006, 16:55
Konum: İstanbul

Mesajgönderen birkan » Ocak 24th 2008, 21:18

eline saglık gurgula antremandan yeni geldim karnımda acıkmıstı okudum dahada acıktım..... :)

gurgula
Üye
Üye
Mesajlar: 148
Kayıt: Ocak 18th 2008, 21:33
Konum: Rize

Mesajgönderen gurgula » Ocak 24th 2008, 21:43

afiyet olsun kardeş :) bunlardan hemen hemen hergün yapıyorum fotolarını çekip foruma koycam işte o zaman dahada acıkcaksın :)

muratercan
Üye
Üye
Mesajlar: 34
Kayıt: Ocak 21st 2008, 22:49
Konum: ankara

Mesajgönderen muratercan » Ocak 24th 2008, 21:58

tarif cok iyi duruyor. yemek iyide diyette rağmen gögüsteki yağlanmadan nasıl kurtulacagız fikri olan varmı

muratercan
Üye
Üye
Mesajlar: 34
Kayıt: Ocak 21st 2008, 22:49
Konum: ankara

Mesajgönderen muratercan » Ocak 24th 2008, 21:58

tarif cok iyi duruyor. yemek iyide diyette rağmen gögüsteki yağlanmadan nasıl kurtulacagız fikri olan varmı

gurgula
Üye
Üye
Mesajlar: 148
Kayıt: Ocak 18th 2008, 21:33
Konum: Rize

Mesajgönderen gurgula » Ocak 24th 2008, 22:07

zamanla sabırla hallolur gibime geliyor çok fazla üzerine gidince olmuyor kardeş yağı falan unutp çalışmaya devam etmek gerekiyor anaaaa bi bakmışsınki bel incelmiş falan ben bunu bir kez yaşadım :) sonra gene boğazıma hakim olamadım sil baştan oldu

muratercan
Üye
Üye
Mesajlar: 34
Kayıt: Ocak 21st 2008, 22:49
Konum: ankara

Mesajgönderen muratercan » Ocak 24th 2008, 22:09

bench press ve ağırlıgı artırmalımıyım yaş38 100kg fikri olan varmı


“Vücut Geliştirme Sporcu Diyet - Yemek Tarifleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

cron