| Yazar |
Mesaj |
Edip Toçsoy
Yönetim

|
|
Dünyanın En Güçlü Vücut Geliştirme Sporcusu Johnnie Jackson olarak kabul edilir .Johnnie Jackson Antrenmanların da adeta bir Powerlifting sporcusu gibi çok büyük ağırlıklara girerek çalışır bu nedenlede bu ünvan hep ona verilmiştir.Ancak bu sadece bir tahmini verilen ünvandır daha önce bunun hiç bir yarışması yapılmamıştı.
Bu yıl bir çok Vücut Geliştirme Sporcusu buna karşı çıkarak kendilerinin daha kuvvetli oldunu idda eden videoları çekip youtube a koydular ve aleni şekilde meydan okudular.
Johnnie Jackson bu meydan okumalara en sonunda dayanamayarak hodri meydan diyerek onları Las Vegas da düzenlenen Olympia Weekend etkinliklerinde yarışmak için çağırdı.
Oliympia etkinliklerine böylece yeni bir yarış daha eklenmiş oldu.Dünyanın En Güçlü Vücut Geliştirme Spocusu Yarışması Doğmuş oldu.
İlk yarışmaya Johnnie Jackson ve Ben White katıldılar her IFBB Vücut Geliştirme Spocusuna Açık olan bu yılki ilk yarışmaya Johnnie Jackson ve Ben White katıldılar.
Yarışma iki kategoride yapıldı.Bench Press ve Deahtlifting 3 hakta en yüksek toplamı kazanan Dünyanın En Güçlü Vücut Geliştirme Sporcusu Ünvanını kazanacaktı.
Ben White Benc press de 573 paund kaldırdı Johnnie Jackson ise 523 kaldırdı. Deathlifting de Ben White 573 paund kaldırdı Johnnie Jackson ise 815 paund kaldırdı.
Sonuçlar :
Ben White Toplam 1152 Paund
Johnnie Jackson Toplamda 1338 Paund
Johnnie Jackson Açık ara ile 2009 Dünyanın En Güçlü Vücut Geliştirme Sporcusu Ünvanını kazandı...
Edip Toçsoy Haber
Vucutcu.coM
|
|
|
|
En son Edip Toçsoy tarafından May 11th 2010, 17:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
|
|
 |
       |
 |
TRUST
VIP

|
|
| güç benim bu tür yarışmalarda ikinci planda kalıyor ve kalmaya da devam edecek
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
izmirliefe
VIP

|
|
| En önemli olan güç bence,boş kas ne işe yarar.Edip hocam paylaşım için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
kumsuz
Yarışmacı

|
|
 |
       |
 |
ahmet canaydin
forumdostu

|
|
| Bu tarz yarışmalar Mr.Olympia etkinlikleri içinde renk katması için serpiştiriliyorlar.Vucutcular güçlü olmak için idman yapmazlar ilk planda amaç düzgün fizik yaraymaktır.Güç antrenmanına yöneldiniz an Vucut değişecek tir.Büyük kaslar büyük güç anlamına gelmezler.
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
biyologcem
VIP

|
|
| bence büyük kas büyük güçtür.çok hacim için max ağırlık tavsiye edilir herzaman.zamanla ağırlık artırımına gitmezseniz kaslar büyümez.ağırlıklar arttıkça kas büyür kas büyüdükçe ağırlık artar.ne kadar çok ağırlık basıyosan okadar güçlüsün demektir.araba gibi.motor ne kadar büyükse araba okadar güçlüdür.yeni teknoloji arabaları saymazsak.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
jiN
VIP

|
|
| 55 kiloluk dambıl ile oturarak öne kaldırış(ön omuz) yapanda Johnnie Jackson'dı sanırım.
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
cuneytust
Yarışmacı

|
|
| biyologcem demiş ki:
|
|
bence büyük kas büyük güçtür.çok hacim için max ağırlık tavsiye edilir herzaman.zamanla ağırlık artırımına gitmezseniz kaslar büyümez.ağırlıklar arttıkça kas büyür kas büyüdükçe ağırlık artar.ne kadar çok ağırlık basıyosan okadar güçlüsün demektir.araba gibi.motor ne kadar büyükse araba okadar güçlüdür.yeni teknoloji arabaları saymazsak.
|
bu arkadaşımızın yazısına uzun uzun cevap verebilirdim ama kumsuz arkadaşımızın kendi yaşadığı bu konuya çok yakın tecrübelerini anlatması daha iyi olacaktır....karşında iyi bir örnek varken olayı kavramak daha kolay oluyor....
ama tek cümle....adale gelişimi için yüksek ağırlığa gerek yoktur....adale oluşumunun nasıl olduğunu okursan bunu anlayacaksındır.....
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
TRUST
VIP

|
|
| cüneyt hocam sizden tekrar duymak, okumak güzel. özlemiştik yazılarınızı, kumsuz hoca ile atışmalarınızı...
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
jiN
VIP

|
|
| Hocam kime göre neye göre yüksek ağırlık?...Herkesin bir sınırı yok mudur?...Birine göre 100 kg bench çok hafif gelirken bana çok ağır gelebilir...Ayrıca adale gelişimi için antrenmanın şiddeti önemli değil midir?...Şiddetli antrenman için illa çok yüksek ağırlığa gerek yoktur,15 tekrar ile de şiddetli çalışılabilir,diye düşünüyorum...??
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
|
|