Antrenman Sırasında Nabzın Önemi

    1970
    0
    PAYLAŞ

    ANTREMAN ARASINDA NABZINIZIN NASIL OLDUĞUNU HİÇ  DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ ?

    Günlük  hayatımızda yaptığımız antremanlardan tam anlamıyla fayda görmek için , sürekli farkı tekniklere ve yollara başvuruyoruz. Peki hiç antremandan önce , antreman esnasında , antremana ara verdiğinizde ya da antremandan sonra nabzınızı kontrol ettiniz mi? muhtemelen etmediniz. Yağ yakmak veyahut kas yapmak için saatlerce yaptığınız antremanların sizin sağlığınızı etkileyebileceğini düşündünüz mü ? Genel olarak insanlar spor, hareket ya da antreman yaptığı zaman nabzını umursamaz. Antreman arasındaki nabızı ölçen kişiler sporu yaşam tarzı olarak benimseyen ve sağlığına dikkat eden kişilerdir.

    Antreman Arasında Nabız İnceleme Yöntemleri ;

     Antreman arasında nabız 1)Yeşil bölge , 2)Aerobik bölge , 3)Anerobik bölge , 4)Kırmızı bölge olmak üzere toplamda 4 bölgede incelenir.

    Nabızın İncelendiği Bölgeler;

      1.)Yeşil bölge (faydalı enerji – geri dönüşüm bölgesi) bu nabız aralıkları genellikle ısınırken ve soğurken stabil kalır. Bu nabızda antreman yapmak aerobik  bölgeyi genişletir.

    2.)Aerobik bölge  eğer aerobik bölge nabız aralığında antreman yapıyorsanız. Sevinmelisiniz çünkü, aerobik bölge nabız aralığında yapılan antremanda yağ yakımı olur ve konsiyonumuzu arttırır.

    3.)Anerobik bölge eğer anerobik bölge nabız aralığında  antreman yapıyorsanız , vücudunuz laktik asit salgılar yani sizin daha geç yorulmanızı sağlar. Ve yağ yakımındaki hızı arttırır. Yani vücudunuz daha hızlı yağ yakmaya başlar ve çabuk kilo verip kaslanmaya başlarsınız.

    4.)Kırmızı bölge  eğer kırmızı bölge nabız aralığında antreman yapıyorsanız vücudunuz kas liflerini açmaya yani kaslanmaya başlamışsınız demektir ancak bu nabız aralığına yavaş yavaş çıkmak gerekir çünkü bu nabız aralığı yüksek bir nabız aralığı olduğundan dolayı , kalbe zarar verebilir bu yüzden bu nabız aralığına yavaş yavaş kademe kademe çıkılmalıdır.

                                       

    asdasd