Deride Oluşan Çatlaklar

    2419
    0
    PAYLAŞ

    Deride oluşan çatlaklar tıpkı bir yaradan kalan iz gibidir. Farklı nedenlerden dolayı derinin iç kısmında meydana gelen yırtılmalarla oluşurlar. Meydana gelen çatlaklar, ilk zamanlarda kırmızı renk alır. Daha sonra beyaz ve gri renklerini alırlar. Bu çatlaklar hayati anlamda bir risk oluşturmazlar.

    Deri Çatlakları İçin Yapılması Gerekenler

    Sık kilo alıp veren insanlarda daha sık görülür. Sürekli kilo alıp veren insanlarda yağ dengesi sürekli değişir ve vücut aynı esnekliği gösteremez. Gebe kadınlarda daha çok rastlanır; fakat her hamile kadında bu izler olmaz. Dolayısıyla çatlaklar genellikle bayanlarda; baldırda, kalçada ve göğüslerde meydana gelir. Vücudun nemli tutulmaması da bir diğer nedendir. Medikal açıdan çok büyük bir öneme sahip olmasa da güzellik açısından bayanların korkutucu rüyalarındandır. Bu izlerin tedavisi için bitkisel içerikli oluşturulan peelingler çatlaklara uygulanabilir.

    Bu tedavi yöntemi kan dolaşımını artırır. Söz konusu olan çatlakların kapatılması neredeyse imkânsızdır. Kozmetik ürünlerin bu çatlaklara etkisi büyüktür. Kremlerin çatlaklara masaj ile uygulanması bazı olumlu sonuçlar doğurur. İzler beyaz ve fazlasıyla belirgin değil ise; soğuk duş almak bu izlerin görünümünü azaltmak için etkili bir tedavi yöntemidir. Bitkisel kremler ton farkını azaltır. Diğer bir tedavi yöntemi ise AHA Peeling’tir. AHA Peeling, dikey çatlakların tedavisinde fayda sağlar. Günümüzde en yaygın yöntem, ciltteki izleri yarı yarıya yok eden Fraksiyonel Lazerle tedavidir. Lazer tedavisi daha çok sahip olunan beyaz renkli yaralar için uygulanır. Tabi ki asıl yapılması gereken; bu izler hiç oluşmadan bunun önüne geçebilmektir. Ciltteki çatlakların oluşumunu önlemek için beslenmeye ayrıca önem verilmelidir. Beslenme cildin esnek yapısını korur. Bunun için cildimizi neme doyurmalı ve vücudumuzun ihtiyacı olan suyu içmeliyiz. Bu amaçla vücudumuzun her bölgesinde oluşabilmesi muhtemel olan bu çatlakları önlemeye çalışmalıyız.

    asdasd