''-1 litre süt (günlük yada uzun ömürlü olabilir. hatta son kullanım tarihi dolmuş sütlerle daha iyi sonuç elde ediliyor hem de süt ziyan olmuyor.)
-5 yemek kaşığı limon suyu
-1,5 yemek kaşığı toz şeker
Sütü çelik tencerede ısıtın.
Üzeri kaymak tutup hafif duman çıkmaya başladığında yani tam kaynamak üzereyken önceden sıkıp hazırladığınız limon suyunu içine dökün
Bir kaç saniye sonra lor oluşmaya başlayacaktır. 2-3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın
Tencerenin üzerini streçle kapatıp oda sıcaklığında 2-3 saat veya 1 gece bekletin. Bu süre zarfında hiç karıştırmayın ki lor dağılmasın.
Bu süre sonunda üstte peynir tabakası altta ise sarımsı su görülür.
Alttaki sarı suyu sakın atmayın. çok besleyicidir. evde ekmek yapımında kullanabilirsiniz.
Temiz bir tülbentten süzün. Sıkıca bağlayıp bir yere asın. yada bir kevgirin üstünde 1 2 kat kağıt havlu serip altına temzi bir kap koyarak da süzülebilir.
Suyu iyice süzülünce yani yoğurt kıvamına gelince içine toz şekeri ekleyip karıştırın.
Tatlı lor buzdolabında 3-4 gün saklanabilir. 1 hafta içinde tüketilmelidir. Buzdolabı poşetinde derin dondurucuda da saklanabilir.''
Bunu bu siteden alıntı yaptım. Gece yatmadan önce tüketilebilecek casein protein arıyorum. Quark sizce bunun için yeterli midir? Tabiki bu tariften şekeri çıkarıp yapmayı düşünüyorum. Bir de quarkın besin değerleri nedir ?