Tavuk yemeği önerileri

Sporcu Beslenmesinde Ozel hazirlanmis Yemek tarifleri Mix icecekler vesaire...

Moderatör: murat tahan

meric temur
VIP
VIP
Mesajlar: 760
Kayıt: Ekim 14th 2006, 23:18
Konum: İzmir

Tavuk yemeği önerileri

Mesajgönderen meric temur » Aralık 21st 2006, 09:42

Diyette olsun veya olmasın, vucutgeliştirme sporuyla uğraşan bir çok insanın menülerindeki vazgeçilmez yemek tavukdur. Tavuğu sürekli haşlayarak yemekten sıkıldıysanız birde bu tarifleri deneyin.. :sad:

500 gr civarında tavuk
1/2 paket mantar
1/2 paket soya filizi

mantarlar bir miktar suyun içine 1/2 çaybardağı limon suyu konularak haslanır.tavuklar kuşbaşı şeklide kesilerek mantar soya filizi ile birlikte çok çok az yağ ve 1 çay bardağı su ile kısık ateşte haşlanmaya bırakılır tencerenin kapağını kapalı tutun ki su buharlaşıp malzemeler yanmasın afiyet olsun

meric temur
VIP
VIP
Mesajlar: 760
Kayıt: Ekim 14th 2006, 23:18
Konum: İzmir

Mesajgönderen meric temur » Aralık 21st 2006, 09:48

250- 300 gram tavuk gogsunu süt, sarımsak ve soya sosuyla lezzetlendirdikten sonra (1 kapta yarım saat bekleterek) yagsız tavada (ya da tercihen az soyayagı ya da zeytinyagıyla) bir süre cızırdatıp 0.5 - 1 soğanı tavaya dograyın.. eğer yagsız pişecekse malzemelerin yanmaması için biraz su ekleyin

1 bütün kabağı ya da patlıcanı doğrayıp tavaya ekleyin ve pişmeleri için biraz bekleyin . Daha sonra butun domatesi, varsa kırmızı biber ve çarliston biberleri (ya da sivri biber) doğrayıp bir miktar salça veya domates püresiyle tavaya ekleyin. Bu sırada kullanmak istediğiniz baharatlarıda eklemelisiniz. Yalnız tuz mikatarına dikkat edin çünkü başta tavuğu beklettiğimiz soya sosu tuzlu bir sos.

Kapağı kapatın ve yemeğin pişmesini bekleyin. Eğer yemeğin sulu olmaını istemiyorsanız piştikten sonra tavanın kapağını açarak biraz daha pişirin ve suyunu çektirin. afiyet olsun

meric temur
VIP
VIP
Mesajlar: 760
Kayıt: Ekim 14th 2006, 23:18
Konum: İzmir

Mesajgönderen meric temur » Aralık 21st 2006, 09:53

kemiksiz ve derisi alınmış tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın... derin bir kapaklı kabın içine koyup karabiber,kekik,istediğiniz kadar armısak,soğan ve tuz ekleyin...(acı sevenler pul biber koyabilir) . Tabikide sarımsaklar dövülmüş ve soğanlar doğranmış olucak. Bu karışımı en az 2 saat kadar bekletin. Daha sonra yapmak istediğiniz zaman, yiyeceğiniz miktar kadar ayırın ve derin bir tavaya koyun. Hiç yağ koymadan kendi suyunda karıştırarak pişirin.
En son yeşil biber, domates püresi yada renfelenmiş domates atın ve kavurmaya devam edin.

İşte size tamamen yağsız bir tavuk yemeği ..afiyet olsun.

Sawetsan
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 298
Kayıt: Ekim 1st 2006, 03:10
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesajgönderen Sawetsan » Aralık 21st 2006, 10:03

Ohh Sağolasın azım sulandı simdiden :-x

Misafir

Mesajgönderen Misafir » Aralık 21st 2006, 15:51

bana acele su lazım.ben sürekli tavuk gögüsünü alıp baskasına

haslattırıyorum tavada

ama kendim bugune kadar haslamadıgım için nasıl olucak

bilmiyorum.acap bunun bir tarifini yapabilirmisiniz

tavuk gögsünü yıkıyoruz dogruyoruz..... (devamını siz yazın )

bilmemek degil :( .ögrenmemek ayıp :)

sumer cetinkaya
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 1106
Kayıt: Aralık 6th 2005, 01:11

Mesajgönderen sumer cetinkaya » Aralık 21st 2006, 16:00

tavuk gögsünü yýkýyoruz


tencereye suyu koyuyoruz, tavuklari icine atiyoruz, 30 dakika kaynatiyoruz...afiyet olsun ???!!!???!!??!!

haslamanin tarifimi olur ya????

fırat 26
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 424
Kayıt: Şubat 25th 2006, 13:11

Mesajgönderen fırat 26 » Aralık 21st 2006, 16:04

sumer cetinkaya yazdı:
tavuk gögsünü yıkıyoruz


tencereye suyu koyuyoruz, tavuklari icine atiyoruz, 30 dakika kaynatiyoruz...afiyet olsun ???!!!???!!??!!

haslamanin tarifimi olur ya????




eee sen biliyorsun sana basit geliyor.ya bilmeyen ne yapsın :)

Kullanıcı avatarı
kumsuz
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 5148
Kayıt: Kasım 24th 2005, 08:19
Konum: istanbul
İletişim:

Mesajgönderen kumsuz » Aralık 21st 2006, 16:56

harbi koptummm.sümer sen cok yasa emii.

wince84
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 10
Kayıt: Şubat 1st 2007, 14:56
Konum: İZMİR

Mesajgönderen wince84 » Şubat 12th 2007, 23:33

süpper yaaa... ben de koptum wallaa. :))))

Kullanıcı avatarı
cuneytust
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 5430
Kayıt: Ocak 19th 2006, 17:07
Konum: istanbul

Mesajgönderen cuneytust » Şubat 13th 2007, 10:23

HAŞLAMA TAVUK MU ZATEN DİET DE TAT EZİYETİ ÇEKERKEN NEDEN TATSIZ TUTSUZ HAŞLAMA OLSUN Kİ SİZE GÜZEL DİET TAVUK TARİFLERİ YAZARIM KEYFİM YERİNDE OLDUKÇA BİR KAÇINI KUMSUZ UN SAYFASINDA YAZDIM AMA KUMSUZ HALA YAPACAK YİYECEK BİZDE DÜŞÜNCELERİNİ ALICAZ ÖLME EŞŞEĞİM ÖLME...


“Vücut Geliştirme Sporcu Diyet - Yemek Tarifleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir