Bir yılbaşı klasiği: Hindi
Yabancı filmlerde sıkça görürüz. Yılbaşı sofrasının baş tacı hindidir. Ülkemizde o kadar yaygın olmasa da son yıllarda bizim yılbaşı sofralarımızı da süsleyen hindi, uzmanların belirttiğine göre tüketiminin artırılması gereken bir et.
Kırmızı etten olabildiğince uzak, sağlıklı beyaz et ailesinin ülkemiz için en yeni üyelerinden olan hindi eti %20 protein içeriyor. Ayrıca çok düşük yağ oranı, B1 ve B2 vitaminleri açısından zenginliği, içerdiği çinko ile oldukça besleyici ve sağlıklı. Uygun fiyatı ise her sofraya göz kırpıyor. Ancak, ne yazık ki sofralarımızda olması gerektiği yerde değil.
Hemen her yemeğin içine ekleyebileceğiniz hindi eti ile mutfakta harikalar yaratabilir, sağlıklı ve formda bir yılbaşı yemeği hazırlayabilirsiniz. İşte size hindili ve hazırlaması kolay bir öneri. Yeni yılda sofralarınızdan sağlık eksik olmasın.
FIRINDA HİNDİ BUDU
Malzemeler
İki hindi budu için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
4 adet patates
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Sıvı yağ ile tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kekiği karıştırın. Hindi butlarını bu baharatlı yağa bulayın. Yanmaz fırın torbasının içine ayrı ayrı koyarak, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
Bir yandan da patatesleri haşlayıp rendeleyin. Rendelenmiş patatesleri teflon tavada 1 çorba kaşığı sıvı yağda kızartın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine hindi butlarını koyun. Çeşitli sebzelerle süsleyip, servis yapın. Afiyet olsun.