jenekomasti nin geri gelmesi

Steroidlerin Insan Sagligina verdigi zararlar.

Moderatör: murat tahan

Kullanıcı avatarı
yusuf yılmaz
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 2020
Kayıt: Kasım 19th 2007, 21:44
Konum: kozyatağı k-2 plaza

jenekomasti nin geri gelmesi

Mesajgönderen yusuf yılmaz » Kasım 21st 2007, 17:16

98 yılında 6 aylık kürlerden sonra hiçbir sorun yaşamadığım halde bu tarihten yaklaşık 4 yıl sonra günde 1 veya 2 tablet dianabol 10 mg ı yaklaşık 2 ay kullandıktan sonra jinekomasti gelişti.Kullandığım tamoksifen (10 mg-30 gün) den sonra hiç bir belirti kalmadı.Sonra aynı olay aynı aynı süreçte 1 yıl sonra tekrarladı.Yine aynı tedavi ve aynı başarıyı elde ettim .Bu jinekomasti her iki meme ucunda ve mercimek tanesi büyüklüğündeydi.
Daha sonra yaklaşık 4 veya 5 yıl hhiçbir anabolizan almadığım halde jinekomasti aynı büyüklükte tekrarladı ve her defasıında aynı tedaviyi uyguladım ve yine her defasında yaklaşık 6 ay gibi bir süreçte jinekomasti hiçbir steroid kullanmadığım halde tekrarladı ve ben son yılda tedaviyi artık bırakmış ve pes etmiş durumdayım şu an sağ meme ucunda mercimek büyüklüğünde bir kist duruyor 1 senedir büyüklüğü değişmedi.Jinekomastiin diğer nedenlerinide biliyorum ve sanırım bunu ciddi bir tıp merkezinde neden sonuçlarını araştırmak zamanı geldi.
Başına buna benzer bir hadise gelen arkadaşlarla konuyu incelemek isterim

Starcan
VIP
VIP
Mesajlar: 2626
Kayıt: Aralık 11th 2005, 03:07

Mesajgönderen Starcan » Kasım 21st 2007, 18:21

Anlattığın kadarıyla sen jinekomastiye geç müdahele etmişsin. Anti-Öströjen ilaçlar vücuttaki aromalaşmış dengeyi düşürerek o bölgede oluşabilecek meme şişmesi dediğimiz jinekomastiyi ortadan kaldırır. Müdahele genelde birçok sporcu adına geç yapılır. Sertlik tam olacak ve şişkinlik biraz büyük olacak. Böyle olunca siz ancak geçici olarak jinekomastiden uzak kalabiliyorsunuz.

Olayın birde bilinmeyen başka tarafı vardır. Madem konu açıldı bunu da belirtelim. Jinekomastiyi vücuda meyilli hale getirme. Bu ne demektir? Siz bir ilaçla vücudun metabolizmasını bozarak aromalaşmayı sağlıyorsunuz ve sonucunda vücuda giren etkili öströjen hormonları(Östradiol) o bölgede kadınsıl özellik olan meme şişmesi meydana getiriyor. Siz bunu önlemek için ya doz miktarını düşüreceksiniz ve diyet yapacaksınız yada yan takviye olarak anti-öströjen ilaçlarını alacaksınız. Kür zamanı bitti ve jinekomasti olmadınız. Olay sona erdi düşüncesiyle devam ediyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Çünkü asıl hayat burdan itibaren başlar. Çünkü kür sonunda Anti-Öströjen almanız şarttır. Bu ister Nolvadex-Clomid yada Arimidex olsun fark etmez. Mecburen bozduğunuz hormonsal dengeyi bir nebze olsun düzeltmelisiniz. Çünkü vücuttan çıkan hormonal madde bırakıldıktan sonra testosteron hormonunda ani bir düşüş meydana getirir. Bunun sonucunda vücutta öströjen hormonu yükselir ve vücut kas kaybı yaşamanın yanı sıra yağ hacmi kazanır. Paranızla kendinizi harap etmenin yanı sıra birde formdan uzaklaşmış oluyorsunuz.

Senin yapman gereken şudur:
1- Sıvı yağlar tüketmeli
2- K.hidratları az almalı fakat her gün şekerli gıda almalısın(idman dönemleri)
3- İdmanlarını bırakmamalısın.
4- günlük protein ihtiyacını mutlaka karşılamalısın.
5- Bolca süt içmelisin
6- Gece yatmadan önce sarımsak al( 1-2 diş sarımsağı kesip ufaltarak hap şeklinde yutulabilir)


Takviye olarak yapman gerekenler:
1- her gün 50mg çinko al( 25 sabah 25 akşam)
2- Anti-Öströjen ilaç ( tamoksifen / Arimidex/ Femara gibi)


Tamoksifen sitrat kullanımı: (arimidex pahalı gelmezse arimidex tavsiye edilir)
1.gün: 60mg
2.gün: 50mg
3.gün ile 10.gün arası: 40mg
11.gün ile 20.gün arası: 30mg
21. gün ile 24. gün arası: 20mg
25.gün ile 28.gün arası: 10mg


(kombine olarak proviron yada clomid alınabilir ama mecbur değildir)

Neden uzun zaman sonra anti -öströjen alıyoruz?
Yıkarıda yazdığım yöntemin hepsi uygulanarak tamoksifen alınırsa ve 28 gün sonra kayıp olursa yukarıdaki beslenme anlayışı ve çinko alımı aynen devam eder fakat tamoksifen kullanılmaz. tamoksifen jinekomastiye yükleme yapmak amaçlı kullanıyoruz.
Eğer bütün bunlara rağmen halşa sertlik varsa yada tamoksifeni bıraktıktan 1-5 ay arasında yine jinekomasti belirtisi duruyorsa o zaman yapılacak tek şey OPERASYON'dur. Çünkü jinekomasti kökünü salmış ve bayrağını dikmiştir. Sen ancak geçici önlem alabilirsin buda hiç fayda getirmez.

Kullanıcı avatarı
yusuf yılmaz
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 2020
Kayıt: Kasım 19th 2007, 21:44
Konum: kozyatağı k-2 plaza

Mesajgönderen yusuf yılmaz » Kasım 21st 2007, 18:31

bu beslenme dietini neden yazdınız anlayamadım ama bu kadar detaylı bir açıklama için çok çok teşekkür ederim
cerrahi girişim 2cmden büyük kistlere öneriliyor genelde benimki sanırım çok daha küçük
konuştuğum kişilerde her ne illetse bu cerrahi girişimden sonra da jinekomastisi geri gelenler olmuş vücut metobolizması gerçekten çok karmaşık

wiper
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 479
Kayıt: Mayıs 7th 2006, 19:42
Konum: izmir

Mesajgönderen wiper » Kasım 21st 2007, 20:03

dimyada pirince giderken eldeki bulgurdan olmak bunun gibi birşey herhalde.geçmiş olsun inşallah kurtulursun

Starcan
VIP
VIP
Mesajlar: 2626
Kayıt: Aralık 11th 2005, 03:07

Mesajgönderen Starcan » Kasım 22nd 2007, 00:14

Vücudun jinekomastiye yönelmesini anlayabilirsek onun önüne geçebilecek silahları seçebiliriz. öströjen etkinin vücutta hakim olması metabolizmanın bozulmasından ileri gelir. Metabolizmada etkili olan enzimlere yönlendirmede beslenmeden geçer. Beslenme programın burada ki yeri hafif değildir. Nitekim eğer araştırırsanız göreceksiniz ki fazla alınan proteinler bilimsel değerlere göre vücutta testosteron hormonunu düşürür. Eğer k.hidratları yükseltirsek bu sefer aromalaşmayı artırmış oluruz sonucunda yağ birikmesi görülebilir. Bundan dolayı k.hidratları düşürmekde çıkarmakda hormonumuzu etkiliyorsa bu metabolizmamızın ve öströjenin çoğarması olacağından öncelikle beslenmeden başlamalıyız.
Sakın benim bu konuda mantık yaptığımı ve kendi düşüncelerimi yazdığımı düşünmeyin. Yurt dışında öğrencilerimden 5 kişiden 4 ü bu şekilde kurtulmuştur. Ayrıca London merkezinde uzman arkadaşımın bu yöntemi 2 senedir sporcular üzerinde uyguladığını söylemek isterim.

Kullanıcı avatarı
yusuf yılmaz
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 2020
Kayıt: Kasım 19th 2007, 21:44
Konum: kozyatağı k-2 plaza

Mesajgönderen yusuf yılmaz » Kasım 22nd 2007, 11:01

habis tümörler üzerinde "size" olarak incelmenin birinci yolunun beslenmeden geçtiğini biliyorum fakat burdaki selim nodül (1 cm den ufak) beslenmeyle küçültülebilirmi bunu bir onkolog arkadaşla tartışmak gerek şu an durumum itibarıyla definition a girmem olası değil ama son çare buysa bunu da herşeyi göze alıp denemek isterim ama sanki benim aklımdan bu kitle oluşmadan bu beslenme neticesinde kistin oluşumunu engelleriz bilgisi bende mevcut konuyu detaylı araştırmak gerek basit bir konu olduğunu düşünmüyorum neticede metobolizmayı yöneten hormonal bozukluktan bahsediyoruz tavsiyelerinizi dikkatle gözden geçireceğim.Bu konudaki farklı görüşlere her zaman saygım büyüktür. Tekrar saygılarımı sunuyorum.

Kullanıcı avatarı
yusuf yılmaz
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 2020
Kayıt: Kasım 19th 2007, 21:44
Konum: kozyatağı k-2 plaza

Mesajgönderen yusuf yılmaz » Kasım 22nd 2007, 11:16

şimdi streoid harici jinekomastik nedenleri inceleyelim konuyu henüz yeni araştıran arkadaşlar için;
Jinekomastinin birçok nedeni olabilir. Bazı hastalıklar, örneğin siroz gibi ağır karaciğer bozuklukları, bazı ilaçlar, örneğin bir zamanlar çok kullanılan bir mide ilacı (cimetidin) jinekomasti yapabilir. Ancak jinekomasti vakalarının büyük çoğunda hiçbir sebep bulunmamaktadır. Yani bu hastalık büyük bir oranda hiçbir sebep olmadan kendiliğinden ortaya çıkar.

Jinekomasti hızla gelişmişse akla testislerde hormonal aktif bir tümörün varlığı gelmelidir (Braunstein 1993). Jinekomasti, libido kaybı ve testis tümörü üçlüsü karakteristiktir. Tüm jinekomasti olgularında testislerin dikkatlice palpasyonu ve ultrasonografi şarttır. Testis tümörlerinde (Leydig hücreli tümör, embriyonik karsinom, teratokarsinom vd.) direkt olarak ya da hCG'yi artırarak Leydig hücrelerinden östrojen yapımını stimüle ederler. Karaciğer sirozu, ileri evre böbrek yetmezliği, hipertroidizim gibi kronik hastalıklarda da jinekomasti gelişebilir.

Kullanıcı avatarı
yusuf yılmaz
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 2020
Kayıt: Kasım 19th 2007, 21:44
Konum: kozyatağı k-2 plaza

Mesajgönderen yusuf yılmaz » Kasım 22nd 2007, 11:22

burda hipertroid i iyi incelemek gerek uzun süreler alınan bazı ilaçların hiper troide yol açarak metobolik hızlanma neticesinde jinekomastik sonuçlar doğabiliyor özellikle tsh ve t3 t4 hormonlarındaki bu artışta kolaylıkla meme ucunda kitle yapabiliyor

Kullanıcı avatarı
cuneytust
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 5430
Kayıt: Ocak 19th 2006, 17:07
Konum: istanbul

Mesajgönderen cuneytust » Kasım 22nd 2007, 12:10

yusuf aramıza hoşgeldin keyifli paylaşımlar en yakın zamanda görüşmek üzere...

bir çok sporcunun derdi olan konuyu açtığın içinde ayrıca teşekkür ederim yusuf...

Kullanıcı avatarı
yusuf yılmaz
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 2020
Kayıt: Kasım 19th 2007, 21:44
Konum: kozyatağı k-2 plaza

Mesajgönderen yusuf yılmaz » Kasım 22nd 2007, 12:44

Cüneyt cim hoşbuldum inşallah yararlı paylaşımlar olur biliyorsun bizim zamanımızda cep telefonu bile yoktu şimdi bu tür forumlar sayesinde hem buluşmuş oluyoruz hem bilgileri yazılı olarak birbirimize aktarıyoruz açanlara teşekkürlerimi sunuyorum..


“Steroidlerin ZARARLARI” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir