Kış Mevsiminde Vücut Direncini Arttırma

    1984
    0
    PAYLAŞ

    Kış aylarının yaklaşmasıyla vücut direnci düşen kişiler grip olmakta ve soğuk algınlığına yakalanmaktadır. Mevsim geçişlerinde özellikle grip virüsü yayılmakta ve birçok kişinin hasta olmasına neden olmaktadır. Kışın bu hastalıklardan korunma ve vücut direncini arttırmak için alınabilecek önlemler vardır. İşte kış mevsiminde vücut direncini arttırma yolları:

    Beslenme

    Her besinin kendine has bir özelliği ve vücuda sağladığı fayda vardır. Ancak tek başına bir gıda vücudunuzun tüm ihtiyaçlarını ne yazık ki karşılamaz. Bu nedenle dengeli beslenme vücut direncini arttırmada önemli bir etkendir. Sağlıklı ve dengeli beslenme hastalıklara yakalanma riskinizi minimuma indirecektir. Her öğünde et, yumurta, süt ve süt ürünleri, tahıllar, sebze ve meyveler tüketilmelidir. En azından her öğünde hepsi tüketilemese de öğünlerinizde bu besinlerden en az birini bulundurmanız vücut direncinizi güçlü kılmanıza yardımcı olacaktır.

    Protein

    Protein vücut için gerekli olmasının yanında vücut direncini arttıran ve güçlü kılan önemli bir molekülerdir. Et, süt ve yumurta gibi gıdalarda protein oldukça yüksek miktarda bulunmaktadır. Bu nedenle bu besinlerin tüketimine önem vermelisiniz.

    Meyve – Sebze

    Kış aylarında meyve ve sebze tüketimine daha fazla öne vermelisiniz. Sebze yemekleri ve salata vücut direncini arttıran besinlerdir. Ayrıca meyve ve sebze suları vücudun mikroplara karşı olan direncini oldukça arttırmaktadır. Ayrıca meyveler de içerisinde barındırdığı birçok vitamin nedeniyle tercih edilmelidir. Yeterli miktarda meyve ve sebze tüketildiğinde kışın hasta olma ihtimali de en aza indirilecektir.

    Beyaz Et

    Uzmanlar kırmızı eti tavsiye ettikleri kadar tavuk, balık ve hindi eti yenilmesini de tavsiye etmektedir. Bu nedenle bir öğünde kırmızı et tüketiyorsanız diğer öğünlerde balık veya tavuk tüketebilirsiniz. Vücudun savunma sistemini güçlendirmek ve aynı zamanda kalp ve göz sağlığı için de haftada en az 2 defa balık tüketilmesi önerilmektedir.

    asdasd