Mr. Olympia 2005

    3171
    0
    PAYLAŞ

    2005 Las Vegas, Nevada, USA :İlk Mr. Olympia yarışmasını Ronnie Coleman 1998 yılında kazanmıştı, arkasından bir çok vücutçu ünvan için onu kovalıyordu. Bunların en başında ve iddalı olanı Jay Cutler

    dı,Ronnie Coleman sırt pozunda geçilmez gözüküyordu bunu iyi bilen Jay Cutler en iyi vücut bölümünü sırtı olarak inşa etmişti.Sırt kaslarındaki farkı kapatan cutler, Coleman ın İnsan üstü kas kütlesine yetişmeye başlamıştı.Ronnie Coleman ise rekora ortak olmak istiyordu 8. kez Olmpia olup Lee Haney ait kırılmaz görünen rekora artık çok yakındı.

    Ronnie Coleman bu rüyaya kavuştu ve rekorun sahibi oldu ikinci Jay Cutler üçüncü Gustavo Badell olmuştu. California Valisi Arnold Schwarzenegger podyuma Joe ve Ben Weider ile beraber çıkarak 40 ıncı kez düzenlenen Mr. Olympia nın sahibi Ronnie Coleman a Ödülünü verdiler.

    (Edip Toçsoy Geniş anlatım)

    İnanılmazdı evet bu sözcükle yarışmayı anlatmaya başlamam heralde en doğrusu olacak inanılmazdı!

    On dokuz yarışmacının katıldığı Mr. Olympia 2005 Las Vegas Nevada da yapıldı.Ben bu sefer pay per wiev dan, yani öde ve seyret kanalından yarışmayı satın aldıktan sonra yarışma saatini beklemeye başladım.Tahminler, bunaltıcı demeçler efektlerle süslenmiş karşılıklı meydan okumalar artık bu gece son bulacaktı , amaç gene ayni Dünyanın en iyi vücutçusu unvanına sahip olmak.

    WWE Süper star triple H yarışmada her zamanki gibi sunucu olarak bulunacaktı , fakat dikkatimi ilk çeken ayrıntı yarışmanın 3 saat sürecek olmasıydı biraz uzun geldi bana çünkü daha önce 3 saat suren bir Mr. Olympia olmamıştı koltuğuma kuruldum ve tek tek yarışma gününe kadar yaşananları kafamdan geçirmeye başladım.İlk aklıma gelenler jay cutler in bir yıl boyunca hiç bir yarışmaya girmeden tamamen bu yarışmaya hazırlanması, federov un yarışta neler yapabileceği , badel in gecen yılki sürpriz olan üçüncülüğünden sonra bu yıl ne yapacağı , gunter in 2002 deki formunu yakalayıp yakalamadığı ve tabi ronie colman in 8 inci birinciliği kimseye kaptırmamak için verdiği sert demeçler ilk aklıma gelenler oldu .

    Yarışma saati geldi ve sert sesiyle Triple H sahnedeydi yarışmacılar teker teker çıkmaya başladılar ancak merakla beklediğim jay, gunter,ronie,badel ve ronie di .İlk kıpırdanma markus ruhl la oldu sahneye kurulan podyumda alttan bir asansör esliğinde dumanlarla çıktığında markus gene bildiği
    miz markus du bütün seyircilerin ruhlllllll çığlıklarıyla şovuna başladı ilk gozume batan yeterince kuru olmamasıydı , en büyük problemi her yarışta buydu ama bu yıl gerçekten diğer yarışlara nazaran daha da kotuydu markus.

    Gustava badel gerçekten süper bir fizikle çıktı gecen yıldan çok daha iyi hazırlandığı her halinden belliydi.Defnisyonu ve hacmiyle ben gecen yıl tesadüf üçüncü olmadım ve bu yıl kazanmaya geldim , edasıyla poz rutinine başladı ilk gözüme çarpan chest kütlesinin gecen yıla nazaran büyük asama kaydetmesiydi.

    Gunter sahneye çıktığında aklıma arnold geldi, çok estetik bir fizik oluşturmuş fakat ne yazık ki 2002 deki hacminden eser yoktu ancak çok kaliteli bir görüntüsü vardı ilk beste ki yerini alacağını düşündüm.

    Jay cutler sahneye geldiğinde tamamen hayal kırıklığına uğradım çünkü bir yıllık çalışması , hiç bir yarışa girmeyip arnold clasicteki tahtını bile bırakıp hazırlandığı bu yarışta ne yazık ki jay tam bir hayal kırıklığıydı ondan önce çıkan badel kesinlikle ondan daha iyiydi.Fakat hemen su ayrıntıyı yazmam lazım müthiş güzel bir sahne performansı gösterdi , 2002 deki King Kamali sahne performansından sonra seyrettiğim en güzel sahne showunu yaptı diyebilirim nitekim en iyi sahne showu ödülünü de jay kazandı.

    Şampiyon sahneye çıktı ! o dane ! kırmızı bir kral kostümü elinde asası ve pelerini ile dumanlar arasından çıktı evet kral sahnedeydi.Ronie gene bildiğimiz Ronie di hiç bir eksiklik yok her şey yerli yerindeydi şampiyon gene hazırdı tacını takip evine gitmek için.Rutini ni yaparken gene ayni şeyi düşündüm , kendisine yakın hiç kimse yoktu yarışta.Ancak bu sefer yarışta başka bir heyecan vardı ikinci jay olamaya bilirdi çünkü Gustavo kesinlikle ondan daha iyiydi.

    Federov sahne de ancak 6 kişiyle beraber 30 saniye kalabildi çünkü ilk 15 de yoktu , böylelikle federov balonu da sonmuş oldu.

    Sahne shovlari bitmiş sıralamalar için TRIPLE H sahnede yerini almıştı ilk 10 sahneye davet edildi .Ronnie COLEMAN , Mustafa MOHAMMAD ,Darrem CHARLES ,Gustavo BADELL ,Jay CUTLER,Gunter SCHLIERKAMP,Branch WARREN ,Victor MARTINEZ,Dennis JAMES ,Melvin ANTHONY sırasıyla sahneye çağrıldı , artık ilk 10 belliydi.

    Sırasıyla 10 uncu Mustafa MOHAMMAD ,9 uncu Darrem CHARLES , 8 inci Branch WARREN , 7 inci Melvin ANTHONY , 6 inci Dennis JAMES oldu ,odulleri dagitildi ve ilk 5 challenge raund da yarışmak üzere sahne arkasına yollandı.

    Challange round ilk beş arasında yapılacak ve 5 Mr. Olympia eski şampiyonu nun anlık oylarıyla belirlenecekti.Bu yıl gecen yıldan farklı olarak bu rounddaki sıralama şampiyona sıralaması değil ayrı bir yarış olarak 25 bin dolar ödüllü bir challenge olarak hazırlanmıştı.

    İlk beş sahneye anlık seçtiği pozlarla rakiplerine meydan okuma seklinde başladı ve artık heyecan iyiden iyiye doruğa çıkmıştı.

    Ronnie COLEMAN ,Gustavo BADELL ,Jay CUTLER ,Gunter SCHLIERKAMP ve Victor MARTINEZ artık sahnede idi.Gustava shov o anda başladı , birdir rakiplerini devirmeye başladı ve bu anda jay culer in most muscular pozundaki eksikliği ve ezilmesiyle devam edildi.12 ser puan alan ve berabere kalan ronie ile gustavo oldu jay şoktaydı oysaki seyredenler sanırım hiç şaşırmadılar çünkü fark ortadaydı Gustava , jay den çok daha iyi durumdaydı.Ancak bir diğer sok daha yaşanacaktı , bu soğuk duşu alacak olanda ronie coleman olacaktı .Berabere biten Challenge Roundda son kez Ronie ve Gustava sahnede yan yana savaşmaya başladı, oda ne hakemler Gustava ya chalenge round u verdiler artık sok geçirme sırası Ronie deydi. Gustava jay ve Ronie yi geride bırakarak challenge round u kazanmıştı hepsi sok geçirmiş şekilde podyum arkasına yollandı.

    Kafada sorular oluşmaya başladı jay ikinci bile olamayacaktı acaba ronie 8 inci şampiyonluğu gustava karsısında kazanabilecek miydi?

    Bu arada gecenin en büyük sürprizi Arnold in kolları arasında sahneye Mr. Olympia nin babasi Joe Weider in gelmesiydi.Çok yaşlanmış ve ayakta zor duran görüntüsü üzücüydü.

    Sahne arkasında Gustava ve Ronie yan yana getirildi Gustava ya uzatılan mikrofonda ilginç bir açıklama yaptı ve kesin kararlı ve rahattı BEN BASARIYA AC OLARAK GELDIM YENI SAMPIYON OLMAYA HAZIRIM mesajını verdi Ronie sinirini fazla belli etmemeye çalışsa da oradan ayrılmasıyla stresini ortaya çıkardı.Acaba Ronie 8 inci dalya diyebilecek miydi?

    Son kez ilk 5 sahneye davet edildi artık her şey belli olacaktı 3 dakikalık serbest pose başladı ilk beş son kozlarını pozlarıyla oynamaya başladılar.ve beklenen an geldi 5 inci anons edildi Victor MARTINEZ 4 uncu anons edildi Gunter SCHLIERKAMP ödülleri verildi ve ilk üç yan yana geldi ve bir anda 3 uncu Gustavo BADELL e verildi burada şaşırmamak elde değil çünkü challenge roundda hepsini ezen Gustava üçüncü olmuştu.

    Jay ve Ronie artık gene bas basa kaldılar ikincilik anonsu artık kesin belliydi jay çok rahat hiç bir tereddütsüz ikinciliği aldı Ronie de bu anda sinir boşalması oldu kendini yere kapattı ve 3 dakika yerden kalkamadı BUYUK SAMPIYON 8 INCI SAMPIYONLUGU ALMISTI yerden kaldırıldı sevinç gözyaşlarını sildi ve uzun bir konuşma yaptı.

    2005 Mr. Olympia

    1 Ronnie Coleman
    2 Jay Cutler
    3 Gustavo Badell
    4 Gunter Schlierkamp
    5 Victor Martinez
    6 Dennis James
    7 Melvin Anthony
    8 Branch Warren
    9 Darrem Charles
    10 Mustafa Mohammad
    11 Johnnie Jackson
    12 George Farah
    13 Chris Cormier
    14 David Henry
    15 Markus Rühl
    – Krisna Dim
    – Alex Fedorov
    – Craig Richardson
    – Ronny Rockel
    – Michael Sheridan
    – Quincy Taylor

    Yazan : Edip Toçsoy – Vucutcu.coM

    Mr. Olympia 2005

    PAYLAŞ
    Önceki makaleMr. Olympia 2004
    Sonraki makaleMr. Olympia 2006
    asdasd