Sporcu Ara Öğünleri

    3290
    0
    PAYLAŞ

    Bir spor branşında yer almak yanında birçok gerekliliği de getirmektedir. Ve o branşta başarılı olmak için bulunduğunuz spor dalının yanında sürüklediği gereklilikleri de yerine getirmelisiniz. Sporlar fazlasıyla ilgili olunca eğlenceli bir hale gelir ve vücudumuzda birçok olumlu yeniliğe yol açar. Vücudumuzda en etkili eski yeni farkını en belirgin olarak vücut geliştirme dalında görürüz. Peki, vücut geliştirme neden tercih edilir? Kilo alma, kilo verme, kas yapma vb. istekleri yerine getirmek amacıyla size hizmet eder. Ama her yerde söylendiği gibi beslenme olmadan spor fazla etki etmez. Peki, sporcular nasıl beslenmeli ve neler yemeli? İşte sporcu atıştırmalıkları;

    En Çok Tercih Edilen Atıştırmalıklar

    1- Protein Müsli

    Tahılların karıştırılıp ön işlemden geçirilerek yenebilir bir hale getirilmesi ile oluşturulur. Takviye bir üründür. Tahıllar tanelidir ve taneli olması da içerisindeki lifin, vitaminin ve mineralin öneminin artmasını sağlamaktadır. Lif oranı yüksek olduğu için uzun süren tokluk hissi vermektedir. Sporcular ne yemeli listesine bunu ekleyebiliriz.

    2- Protein Topları

    Özellikle hacimleşme döneminde tüketilebilecek besinlerden olan protein topları içerisinde fıstık ezmesi ve çikolata eklenilerek hazırlanmaktadır.

    3- Protein Kurabiyeleri

    Protein toplarında olduğu gibi farklı bir tat arayışı sonucunda oluşturulan ancak protein toplarına göre çok daha az şeker ve yağ içeren protein kurabiyeleri tüketebileceğiniz ve farklı tarifler içeren bir atıştırmalıktır.

    4- Ton Balığı

    Aslında spor yapan veya yapmayan herkesin tüketmesi gerekmektedir. 100 gram içerinde 21 – 23 gram arası bir protein bulundurmaktadır. İçerisinde omega-3 bulundurmaktadır. Egzersiz öncesinde ve sonrasında tüketebilirsiniz.

    5- Sütlü Yulaf Ezmesi

    Protein bakımından oldukça zengindir. İçerisine meyve veya katkı maddesi koyularak aynı zamanda sütle birlikte tüketildiğinde oldukça güzel bir atıştırmalıktır.

    PAYLAŞ
    Önceki makaleBacak Çalışmak İçin 5 Neden
    Sonraki makaleBesin Takviyesi
    asdasd