İsterseniz önce meyvelerin bize olan faydalarını anlatalım? Meyveler kötü hücreleri yani kanser yapıcı hücreleri mikropların oluşumunu engeller. Aynı zamanda hepimizin bildiği üzere çok iyi mineral, vitamin ve enerji kaynaklarımızdır. Çocuklarda büyüme ve gelişmeyi sağlayan ve doku ve onarımı sağlayan besleyici bir özellikleri vardır. Bu nedenle obozite ve diyet tedavilerinde yüksek posa içeren meyvelerin kullanımı oldukça rolleri büyüktür. Bu meyvelere örnek ise; Muz portakal kuru meyveler kabuklu armut kabuklu elma gibi meyvelerdir.
Pe ki meyveleri fazla tükettiğimizde kilo alır mıyız?
Meyveleri yeterli miktarda yemememiz bu örneğe katılmamızı sağlar. İçerlerinde bulunan meyve şekerleri vardır. Bu nedenle fazla yediğimiz zaman kalori almamıza neden olur. Buda sizlere fazla kilo olarak geri döner ve meyvenin tüm özelliklerini kaybetmiş olursunuz. Bu nedenle meyve yerken kontörlü bir şekilde yenilmeli ve porsiyon tarzında bir program yapılmalı. Bir kişinin günde üç-beş porsiyon yemesi gerekmektedir. Fazlası kilo alımına neden olabilir ve böylece Fazla meyve yemek kilo aldırır mı sorusuna bir cevap bulduğumuzu düşünüyorum.
Meyve hangi öğünlerde tüketilmelidir?
Metabolizmamızın düzeli çalışması için ara öğünlerde meyve tüketimine önerilir ve kalorisi düşük olduğu için tok tuttuğundan sizlere hem iştihanızı kesecek hem de akşam ana yemeklerinizde fazla yemenizi engelleyecek. Bu nedenle kilo almanızda engellenecek. Ana öğünlerde de yemeniz sorun çıkarmaz. Yemeklerle birlikte yenilmediği zaman yağlanma olmayacaktır. Buda sizlere istediğiniz sonuçlara kısa sürede kavuşmanıza yarayacak. Ani kan şekeri yükselmelerinin yaşanmaması için yoğurt ve süt gibi hayvansal besinlerle birlikte tüketilmesi gerekmektedir. Bu şekilde tüketildiği durumda ani kan şekeri yükselmesi yaşanmaz. Şeker hastaları için kilo probleminden çok meyve tüketimi ani kan şekeri yükselmesi durumları için daha önemlidir. Yarım porsiyonun üzerine çıkılmamalıdır.