Ana sayfa Beslenme Kahvenin Etkileri

Kahvenin Etkileri

2237
0
PAYLAŞ

Kimine göre zararlarının daha çok bulunduğu ama bilime bakarsak kahvenin yararlarının daha çok olduğu aşikar. Kahvenin görüntüsü ve hatta kokusunun bile psikolojik olarak rahatlama sağladığı bilinmektedir. Kahvenin yararlarına gelecek olursak birçok maddesinden bir kaçı aşağıda yazıldığı gibidir.

Kahvenin Yararları

Az önce de söylenildiği gibi psikolojik olarak kafa yapınızı canlandırıcı bir etkisi mevcuttur. Parkinson riskini azaltır.

Bağırsaklarımızı rahatlatıcı bir etkiye sahiptir ama her şeyin fazlasının zarar olduğu da unutulmamalıdır.

Fazlası alındığı takdirde ishale sebebiyet verebilirsiniz. Kalp basıncınız ve kalp hızınız artar.

Enerji verir.

Cilde iyi gelen kahve aynı zamanda yaşlanmamızı dahi geciktirici bir etkiye sahiptir.

Karaciğer sirozuna yakalanmak istemiyorsanız günde bir bardak içmenizde fayda var. %20 riski azaltmakta.

Depresyona girme riskimizi azaltır.

Kahvenin Performansa Etkisi

Bu kadar yararı olan kahve tabii ki olmazsa olmazlarımız arasına girmekte ama bazı resmi sporlarda fazla kafein saptanması doping olarak sayılabiliyor. Kısacası her şeyden yararı olduğu gibi zararları da olabiliyor. Kahvenin performansa etkilerine kısaca bakacak olursak eğer;

Ani ruh hali değişikliklerine sebebiyet verebiliyor. Çevrenizde gülüp şakalaşırken bir anda bir olay olur ve çok ani bir çıkış gerçekleştirebilirsiniz. Tabii ki bu genel olarak olmasa da bir etken.

Vücuttaki suyu çok hızla bir miktarda tükettiği için sizi halsiz bırakabilir. Tabii “çok su içen biriyimdir” diyorsanız orası ayrı tabi.

Düzensiz uykuya sebebiyet vermektedir.

Kahve İçilmeye Devam Edilmeli Mi?

Yararının yanında az da olsa kahve içilmeli midir? Kötü etkileri yanında iyi etkenleri de bulunmakta tabii ki bunları da yararları kısmında detaylıca anlatıldı maddeler halinde. Eğer zararları sizin için bir sorun teşkil etmeyecekse içilmeye devam edilebilir ama sağlığınız için zararlı olacağını düşünüyorsanız artık hayatınızdan kahveyi çıkartabilirsiniz.

asdasd